Hírek, szabályok, kiutazás, munkavállalási engedély, COVID-19 teszt, karanténkötelezettség elkerülése

Rendszeresen frissítjük az összes fontos információt a koronavírus miatt hozott szabályokról az erotikus munka tekintetében Magyarországon és a legnépszerűbb külföldi országokban, ahova a legtöbben járnak dolgozni Magyarországról! Naprakész információkat osztunk meg hivatalos forrásokból és külföldön élő magyar illetve a külföldi 'helyi' hirdetőinktől, akik folyamatos kapcsolatban vannak a hivatalokkal.

December 20:

December 20-tól, hétfőtől a beoltott és felépült embereknek már csak EGY negatív tesztre van szükségük ahhoz, hogy belépjenek Svájcba (72 óránál nem régebbi PCR, vagy 24 óránál nem régebbi antigén gyorsteszt). A második vizsgálat követelményétől eltekintenek annál, aki oltott vagy a betegséégből felépült és erről igazolása van. Azok a személyek, akiket nem oltottak be vagy nem gyógyultak fel, továbbra is két negatív tesztet kell, hogy felmutassanak; az első a belépéskor, a második pedig 4-7 nappal a belépés után. NINCS ZÁRÁS és KÖTELEZŐ OLTÁS

Ausztria: A határátlépés feltétele a 2G (oltott és gyógyult). A tesztet utólag már nem fogadják el.

 • Akik átestek a betegségen és ezt igazolni tudják, illetve a 2. oltással rendelkezőknek plusz PCR teszt kell.
 • Aki már rendelkezik a 3. oltással annak nem kell PCR teszt.

A fenti szabályok alól kivételt képeznek a várandósok, gyerekek és az ingázó munkavállalók. Ha valaki nem rendelkezik a 2G-vel, vagy nem tud PCR tesztet bemutatni (2. oltás, vagy gyógyult), annak 10 nap karantén, amit 5 nap után egy negatív teszttel kiválthat.

December 3: 

Svájc szigorít és december 4-től a beutazáshoz 1 negatív PCR teszt kötelező valamint 4 nap után egy újabb tesztet kell csinálni (antigén is jó). A szabály oltottakra és nem oltottakra egyaránt érvényes. Karanténkötelezettség nincs!

Németországban további korlátozásokat terveznek a koronavírus-járvány negyedik hullámának megfékezésére, és akár az általános oltási kötelezettséget is bevezethetik – közölte kedden az ügyvezető szövetségi kormány szóvivője. Németországban jelenleg a vendégek csak negatív PCR teszttel látogathatják az erotikus vállalkozásokat (is) és a dolgozó lányoknak is rendszeresen PCR tesztet kell csináltatniuk. 

Ausztriában újabb 10 nappal meghosszabbították a lockdown-t. A zárlat megszűnését követően Ausztriában a jelenlegi állás szerint ismét az úgynevezett 2G-szabály (oltott, gyógyult státuszú), valamint az FFP2-es maszkviselési kötelezettség lép érvénybe számos területen.

November 19:

Ausztria szigorítja a határátlépést - Hétfőtől az Ausztriába utazóknak már nem lesz elegendő a negatív antigénteszt felmutatása a határon.

Ausztriában 10+10 napos lockdown jön hétfőtől (oltott és oltatlanoknak egyaránt) februártól pedig kötelező lesz az oltás felvétele.

Németországban is változnak a beutazási szabályok: 2021. november 14-étől Magyarország „Hochrisikogebiet”-nek, azaz magas kockázatú területnek számít. 

Ez Magyarországról Németországba utazva következőket jelenti:

 • Mindenkinek kötelező a digitális bejelentkezés: Digitale Einreisemeldung.
 • A beoltottaknak és gyógyultaknak a megfelelő igazolás feltöltésén kívül nincs más teendője. A digitale Reiseanmeldung kitöltése után lehet feltölteni a beszkennelt iratot.
 • Oltatlanoknak kötelező a negatív teszt, és 10 nap karatén vár rájuk, amely 5 napra lerövidíthető.
 • 12 évnél fiatalabb gyerekeknek ugyan nem kell a teszt, viszont automatikusan 5 napos karanténba kell vonulniuk.

Október 9:

Hollandiában jelenleg döntéshozatal előtt állnak, azonban úgy néz ki marad minden a megszokott kerékvágásban. QR kódot kell felmutatni a vendégeknek ami igazolja a védőoltást ahhoz, hogy igénybe vegyenek erotikus szolgáltatásokat.

Ausztria szigorít: Mostantól csak beoltottak vagy (igazoltan) gyógyultak mehetnek éttermekbe, szépség- és masszázsszalonokba, fitnesz- és sporttermekbe, szállodákba, moziba vagy színházba, illetve olyan helyekre és eseményekre, ahol 25 főnél többen tartózkodnak. 

Angliában azoknak, akik nem rendelkeznek teljes védettséggel, a beutazás előtti teszten (PCR vagy antigén) felül meg kell rendelniük további két darab COVID- tesztet (PCR), amelyeket a beutazást követő 10 napos házi karantén 2. és 8. napján kell majd elvégezni. Azoknak, akik teljes védettséggel rendelkeznek (a karantén rájuk nem vonatkozik), mindösszesen 1 darab tesztet (PCR, illetve gyorsteszt is lehet) kell megrendelniük, amit a beutazást követően, de legkésőbb a 2. napon kell elvégezni. 

Svájcba Magyarországról történő beutazás esetén nincs karanténkötelezettség. Az országba belépő minden olyan személynek teszttel kell rendelkeznie, aki nem rendelkezik védőoltással vagy nem gyógyult meg. Ezeknek az utasoknak 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt eredményt vagy 48 óránál nem régebbi antigéngyorstesztet kell magukkal vinniük. Ha legfeljebb 4 napig tartózkodik Svájcban, elegendő egy tesztet bemutatni belépéskor. Ha 4 napnál tovább tartózkodik, négy-hét nappal az országba való belépés után újabb önköltséges tesztet kell csináltatnia. Ezt az eredményt ezután meg kell küldeni az illetékes kantoni hatóságnak. Az érvényes Covid-igazolvánnyal rendelkező oltott vagy gyógyult személyek mentesülnek a vizsgálati kötelezettség alól.

Szeptember 27:

Svájcba érkező lányok, akiknek B, G, L bewiligung-ja van, azokra nem vonatkozik a PCR teszt kötelezettség és problémamentesen átengedik őket a határon. Akiknek nincs B, G, L papírjuk ( és oltásuk sem ) azoknak 72 óránál nem régebbi PCR tesztet kell felmutatniuk. Tehát azokra a lányokra akiknek megvan a covid védőoltásuk, nem vonatkoznak ezek a plusz kötelezettségek.

Szeptember 20:

Németországban a dolgozó lányoknak PCR tesztet kell végezni a vendégeken érkezésükkor, azonban 0,89 centért lehet hozzájutni a teszthez, így nem okoz fennakadást. Naponta friss tesztet kell a munkavállalóknak is végezni, azonban az oltás még nem kötelező.

Az alacsony esetszámok fényében szeptember 2-től új Corona szabályozás lépett életbe Bajorországban.

 • Nem kötelező az FFP2-es maszk használata.
 • Szabad levegőn semmilyen maszkot nem kell hordani.
 • Zárt térben, ahol a 1,5 méteres távolságot nem lehet betartani, elég az orvosi maszk (tehát a tömegközlekedés járművein is).
 • A privát és nyilvános rendezvényekre vonatkozó létszámkorlátozás lényegében megszűnik, 5.000 fő felett a távolságtartásra kell csak figyelni.
 • Októbertől tervezik a klubok és diszkók megnyitását is.

Svájcban szeptember 20- tól, hétfőtől érvényes utazási szabály:

Oltási igazolás szükséges, ennek hiányában teszt, ha nincs, akkor karantén. A beutazási formanyomtatványt mindenkinek ki kell tölteni. Az átutazókra, és akik a határ mellől járnak dolgozni, nem vonatkozik.

Augusztus 3:

Németországban újabb szigorítással kell számolni az oda utazóknak: kötelező a COVID teszt augusztus 1-től az országba való beutazáskor. 

Az országok besorolása is megváltozik, mostantól magas kockázatú vagy vírusvariáns-terület besorolást kapnak az országok. Ha valaki vírusvariáns-területről utazik be Németországba, akkor is kötelező a tesztelés, ha az illető már meggyógyult vagy be van oltva. Tehát attól függően hogy milyen országból utazol be Németországba, kötelező lett a COVID teszt! Az intézkedés az emelkedő fertőzési mutatók miatt kerül bevezetésre. Forrás: WELT.DE

Június 25:

Szinte minden Németországi tartomány nyitva már és engedélyezett a prostitúció (erotikus munkák). Bayern (Bajorország) például pár napja nyitott, hivatalos forrás német nyelven itt. Ezen kívül sok más tartományban, városban is újra nyitottak az üzletek és sorra rakjuk fel a új hirdetéseket, figyeljétek a főoldalt és kiemelt apróhirdetéseket. 

Svájcban minden kantonban engedélyezett már az erotikus munka és rengeteg új kantonból / városból adtak fel hirdetést az oldalaionkon, így a kínálat most már maximális, rajtatok múlik hogy kihasználjátok e. 

Ausztriában is nyitva minden régió, város és a népszerű helyek már beküldték a hirdetéseiket hozzánk. 

Hollandiában eltöröltek minden koronavírussal kapcsolatos szabályt, csak a 1,5 méter távolságtartás maradt a zsúfolt helyeken, de ez nem érinti az erotikus munkát. Az éjszakai és erotikus klubok is nyithatnak már, a hollandiai munkaajánlatokat is rakjuk fel folyamatosan! 

Belgiumban is nyithattak az erotikus vállalkozások és találtok friss belga erotikus munkákat is már az oldalon!

Angliából is maximumra pörgött az erotikus és escort munka kínálatunk mind a magyar Red-Life és a brit oldalunkon is,a mit itt találtok www.red-life.co.uk

Magyarországon elérte a koronavírus ellen beoltottak száma az 5,5 milliót és a kormány újra a meglévő szabályok enyhítését tervezi. A schengeni belső határokat teljesen megnyitották, a legtöbb helyen már ellenőrzés sincs, tehát a ki és vissza utazás bármelyik az erotikus munkák szempontjából népszerű országba problémamentes. 

Május 27:

Németországban NRW (Észak-Rajna-Vesztfália) tartományban május 31-től nyithatnak az erotikus üzletek azokban a városokban, ahol a 7 napos incidencia szám 35 alatt van. Incidencia és COVID szabályokról bővebb infó itt magyar nyelven. Pár város mai adatai: Herford 34,5, Münster 13,6, Paderborn 56, Berlin 34, Bremen 33, Hamburg 25. 

A következő szabályok vonatkoznak a vendégekre, lányokra, személyzetre: maximum 48 órás PCR teszt kell vagy igazolás hogy COVID betegségből kigyógyult (6 hónapig érvényes), vagy oltási igazolás (minimum 2 hét eltelt az oltás óta). Ezen kívül maszk kötelező és a vendégek elérhetőségeit meg kell tartani. 

A Studio Royal javaslata mindenkinek, aki úgy gondolja már volt koronavírusos, az csináltasson 1 antitest tesztet (11.000 Ft), bővebb infó itt! Érdemes mindenkinek csináltatni még ha nem is érezted betegnek magad, mert ha van antigén a testedben akkor ezzel az igazolással szinte mindenhol dolgozhatsz majd hosszú távon. 

Svájcban Zürich kanton is nyit június 1-től, így az összes fontos kanton az erotikus munkák tekintetében nyitva van már és engedélyezett az erotikus üzletek nyitvatartása. 

Ausztria május 19-től, Hollandia pedig május 15-től engedélyezte az erotikus üzletek nyitását is, ez azóta is érvényes!

Május 21:

Németország megkezdte az enyhítést, amibe az erotikus munkahelyek is beletartoznak. Elsőként Berlinben nyithatnak a bordellek júniusban, azonban egyelőre elég szigorú szabályokhoz kötve. Bővebben német nyelven itt tudjátok elolvasni a teljes cikket. A többi német tartomány július elejével csatlakozik, így az egész országban újra megnyithatnak az erotikus stúdiók és szalonok.

Május 19:

Svájc 05.20. dátumtól feloldotta a karanténkötelezettséget a Magyarországról érkezők számára, így még könnyebben lehet beutazni az országba - német nyelven ide kattintva olvashatod a teljes listát. Ausztria a mai nappal megnyitotta kapuit az erotikus munkák tekintetében, így Svájc mellett már a "szomszédban" is lehet termint foglalni.

Május 10:

Németországban enyhítették a beutazást a Magyarországról érkezők számára, mivel már csak kockázatos területnek számítunk. Eddig a beutazás előtt már PCR-tesztet kellett csináltatnunk, ezt most a beutazást követő 48 órában is elég megcsinálni. Kötelező 10 nap karantén vár minden beutazóra, aki a beutazást megelőző 10 napban kockázatos területen tartózkodott. Leghamarabb az 5. napon lehet egy második koronavírus-tesztet csináltatni. Amennyiben az is negatív, feloldják a kötelező karantént. A teszt eredményéről értesíteni kell majd az egészségügyi hivatalt. Május 9-től pedig amennyiben valakit már beoltottak vagy maga is átesett a víruson, az mentesül a kötelező teszt és a kötelező karantén alól. 

Ausztriában május 19-tól nyithatnak az erotikus munkahelyek, azonban az FFP2 maszk továbbra is kötelező lesz és bár egyelőre még csak javaslat, de a negatív teszt és oltás ajánlott (szó esett róla, hogy később kötelezővé tennék bizonyos szakmák esetében).

Április 28:

AUSZTRIA: Május 19-től lépésről-lépésre nyit Ausztria! Nem csak a teraszok, hanem az éttermek benti részei is megnyílnak. A távolság betartásának szabályai, maszk viselési kötelezettség, negatív teszt, vendégek regisztrációja érvényben maradnak, és egy asztalnál legfeljebb két háztartás találkozhat (4 felnőtt, plusz a gyerekek).

 • Az éjszakai pubok/szórakozóhelyek nyitásának időpontjáról még nincs döntés. A hotelekre hasonló szabályozások vonatkoznak mint a gasztronómiára.
 • Május 3-án Bécsben (a megfelelő óvintézkedések mellett) nyitnak a szolgáltatások, üzletek.

Németországban teljesen betiltottak minden erotikus szolgáltatást, az eddigi "kiskapukkal" így már nem lehet tovább dolgozni.

Svájcban továbbra is haladnak a nyitásokkal, ügyfeleink mind kiemelkedő forgalomról számoltak be!

Április 20:

Svájcban újabb kanton nyithat holnaptól! Luzern kanton, ami az egyik legnépszerűbb célpont a magyar szexmunkások körében április 21-tól engedélyezi az erotikus vállalkozások nyitását. A forrást német nyelven itt találhatjátok

Hollandiában az erotikus vállalkozások még nem hivatalos értesüléseink szerint május 15-én nyithatnak és június 15-től az összes vendéglátói szolgáltatás is! 

Április 19:

Svájcban április 19-től újabb kanton nyitott meg: Aargau kanton, így mától új MUNKA AJÁNLÓ hirdetés jelent meg, amit itt találtok.  Így lassan szinte az összes kantonba lehet már dolgozni, mint régen. Basel, Bern, Genf, St. Gallen, Thurgau kantonok nyitva! Zürich kanton egyenlőre zárva, de mai svájci híradások szerint újabb enyhítések jönnek országszerte, így valószínűleg újabb kantonok nyithatnak hamarosan! 

Ausztriában Sebastian Kurz bejelentette, hogy mivel az oltások terén jól halad Ausztria, ezért lehetségesnek tartja a májusi enyhítést. A gasztronómia, az idegenforgalom, a művészet, a kultúra és a sport minden területén egyidejűleg biztonsági koncepciókkal rendelkező nyitási lépéseket szeretnének tenni. Szerintünk ezeknek része lesz az erotika is, így árhatóan megnyitják az erotikus üzleteket is. 

Németországban egyenlőre nem jelentettek be újabb enyhítést!

Angliában szinte a régi életüket kapták vissza az emebrek, folyamatosan nyitnak meg mindent és júniusra a teljes felnőtt lakosságot be fogják oltani. Jelenleg is már extrém mértékben csökkent az új covid fertőzőttek száma!

Április 15:

Ausztriában az üzletek, szolgáltatások és az iskolák is nyitnak Burgenlandban, Bécsben azonban május 2-ig hosszabbították a lockdown-t.

Németországban Angela Merkel járványügyi szigorítások harangozott be a járványügyi zárlat országszerte egységes szabályairól szóló törvényjavaslat elfogadására összehívott rendkívüli kormányülés után, így nyitással kapcsolatos jó híreket nem tudunk sajnos még írni.

Svájcban egyelőre terv szerint haladnak a kantonok nyitásaival, ezáltal pedig az erotikus munka lehetőségek is megnőnek.

Március 30:

Ausztriában, Bécs város a hosszabbítás mellett döntött, április 11-ig fog tartani a húsvéti lockdown. Németországban minden tartomány külön szabályokat hoz. Berlin most elsősorban a mobilitást próbálja csökkenteni, ezért szerdától a következő új szabályok érvényesek:

 • az irodai munkahelyek csak max. 50%-a lehet betöltve, lehetőleg mindenki dolgozzon otthonról
 • a munkaadók minden munkavállalónak heti két tesztet kell biztosítaniuk
 • a boltokban, áruházakban, amik az előző lockdown alatt még zárva voltak, továbbra is időponttal lehet bevásásolni, de ezentúl csak friss negatív teszttel (ez az élelmiszerboltokra, drogériákra és a gyógyszertárakra nem vonatkozik)
 • az FFP2 maszk használata e boltokban és a tömegközlekedési eszközön kötelező
 • az óvodákra, iskolákra vonatkozó szabályok egyelőre nem változnak

Svájcban kantononként eltérő a helyzet, van ami továbbra is nyitva mint eddig, de az eddig lezárt Basel kanton végre nyit április elsejével, amire már sokan vártak.

Március 23:

Németországban enyhítésre egyelőre nem került sor, sőt a német vezetők megállapodtak, hogy április 18-ig fenntartják az országban a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozásokat. Valamint a húsvéti ünnepekre további szigorításokat vezetnek be, hogy megfékezhessék a fertőzések erősödő hullámát.

A helyzet Ausztriában is hasonló, meghosszabbították a jelenlegi belépési korlátozásokat Május 31.-ig. Sajnos a tervezettel ellentétben - miszerint az éttermek  kerthelyiségei kinyithatnak március 27-én - Ausztria tartományaiban, így Bécsben is elmaradnak a további lazítások, tehát még az éttermek kerthelyiségei, teraszai SEM nyithatnak ki. Az osztrák kormány a héten még újabb tárgyalásokat tűzött ki a három legkritikusabb tartományok (Alsó-Ausztria, Burgenland, Bécs) vezetőivel, ahol egyeztetik az esetleges szigorító intézkedéseket.

Az érvényben lévő korlátozásokat továbbra sem fogják feloldani Svájcban, mert a járványügyi helyzet nem teszi lehetővé ezt. Április közepén döntenek majd arról, hogy engedélyezik-e az éttermek teraszán való felszolgálást, illetve a kulturális és sporteseményekre vonatkozó korlátozások feloldását.

Március 10:

Svájc ismét felveszi a karanténlistára Magyarországot, Szlovákiát és egy rakás más országot is március 22-től. Ez nem feltétlenül jelenti azt hogy nem tudtok dolgozni és kiutazni továbbra is Svájcban, hiszen múlt évben volt már ilyen időszak és szinte minden kantonban tudtak engedélyt kapni a magyar lányok, illetve a határon várták őket a tulajdonosok és megoldották a beutazásokat... A megoldásokat, kiskapukat kérdezzétek az aktív hirdetőinktől! A teljes ország listát eredeti nyelven itt találjátok.

A németországi teljes zárlat (Lockdown) március 28-ig lett meghosszabbítva. Március 22-én ülnek le újra Angela Merkel és a tartományi vezetők, hogy a további szabályokról egyeztessenek, főként a vendéglátó egységekről, a kulturális programokról, rendezvényekről, utazásokról és hotelekről. 

Ausztriában a helyzet változatlan, csupán az igazoltan fertőzöttek karantén idejét hosszabbították meg 10 napról, 14-re.

Március 5:

Németországban elindult az enyhítés. Elseje óta nyitva vannak az iskolák és a fodrászok is. Március 8-tól a „testközeli“ szolgáltatásokat nyújtó üzletek, például a masszázsszalonok is kinyithatnak, de ez tartományonként változhat. Ez nem feltétlenül vonatkozik az erotikus masszázs szalonokra, nem kaptuk még megerősítést egy hirdetőnktől sem, hogy kinyithatnak! Amennyiben az ügyfelek nem tudnak maszkot viselni ezeken a helyeken, úgy egy aktuális negatív gyorstesztet kell magukkal vinniük.

Március 2:

Ausztria: A tervezet szerint március 27-től nyitnának az éttermek kerthelyiségei, áprilisban pedig a beltéri részek. Belépéshez negatív teszt szükséges majd. Március 15-én nyit Vorarlberg. Mivel ott nagyon alacsony a megbetegedések száma ezért a gasztronómia, sport és a kulturális intézmények kinyitnak.

Svájc: St. Gallen kanton már 0-24ben nyitva lehet úgy mint Thurgau. Zürichben 03.22-ig tilos minden ami erotikus munka. Solothurn pedig 04.30-ig hosszabbított.

Németország: Hétfőtől a fodrászatok az egész országban kinyithattak, és számos tartományban a szolgáltatószektor más ágai és egyes áruházak (például a manikűrösök vagy a kerti árukat forgalmazó áruházak) is kinyithattak.

Február 25: 

Svájcban az eddigi nyitva lévő kantonokon kívül Thurgau kanton nyithat március 1-el. Aargau kanton jelenlegi helyzet szerint nyithat március 22-én. Basel és Luzern kanton jelenleg úgy néz ki március 31-ig zárva lesz és március 25-én döntenek a továbbiakról! Zürich kantonról nincs új hír, zárva!

Németországban meghosszabbították a jelenlegi korlátozásokat március 7-ig. Akkor lesznek lazítások, amint stabilan, legalább 3 napon keresztül 35 alá szorul 100 ezer lakosonként a napi új fertőzések száma. A fodrászok március 1-től szigorú higiéniai előírások mellett kinyithatnak, ha az új fertőzések száma (100 ezer lakosonként, 7 napos átlagban) nem megy 50 fölé.

Ausztriában a kormány hétfőn akar dönteni arról hogyan folytatódnak majd a korona intézkedések. Rudolf Anschober egészségügyi miniszter szerint, ha a koronaszámok nagyon megemelkednek, akkor ismét szigorítani fognak a szabályokon. 

Hollandiában március 8-ig tartanak a korlátozások!

Magyar egyéni vállalkozók figyelem: Akinek van érvényes egyéni vállalkozása, az saját magának kinyomtatva, kitöltve és aláírva adhat engedélyt a 20 óra és 5 óra közötti munkavégzés céljából lévő közlekedésre. Az alábbi linken letölthető az igazolás mintája, amely magában foglalja a minimálisan elvárt tartalmi követelményeket: www.magyarorszag.hu

Január 22: 

Svájcban Basel és Luzern kanton hosszabbították a lockdown-t február 28-ig (zárva minden erotikus üzlet). Genf, Chur, Bern kantonban nyitva vannak az üzletek. 

Január 20: 

Svájcban mától azaz január 20-tól GENF KANTON-ban ismét megnyitnak az erotikus üzletek (is). 

Németországban, Bremerhaven-ben a tiltás ellenére is kinyitottak az erotikus üzletek. Még nem érkezett információ, hogy kaptak e bírságot, vagy bármilyen büntetést. Forrás: nwzonline.de

Január 13: 

SVÁJCBAN ma a Bundesrat meghosszabbította a szabályokat. Február végéig a jelenleg is zárva lévő üzletek / kantonok zárva maradnak. Alain Berset svájci egészségügyi miniszter szerint a harmadik hullám érkezik februárban és az esetek száma hétről hétre duplázódni fog! Forrás: Blick.ch
BERN és St Gallen kantonban az 'erotik' üzletek továbbra is nyitva maradhatnak (korlátozott nyitvatartással). 

Norvégia: A szexmunkásokat kitoloncolják, mivel a közegészségügyre nézve fenyegetést jelentenek. Jelenleg külföldi szexmunkásokat tartóztatnak le, egy hétig egy menekültügyi központban tartják őket, majd kiutasítják őket. A saját kitoloncolásodért fizetned kell + pénzbírsággal is járhat (2400 Euro). Forrás: nrk.no

Január 6:

Svájc aktuális szabályok: 

UPDATE: A Bundesrat úgy döntött ma, hogy a jelenlegi korlátozásokat valószínűleg meghosszabbítják február végéig és január 13-án fognak erről bővebb információkat adni! Forrás blick.ch

Aargau kanton + Basel Stadt + Wallis kanton: Minden jellegű erotikus vállalkozás szolgáltatás betiltva január 22-ig. 
Zürich kanton: Minden jellegű erotikus vállalkozás szolgáltatás betiltva január 10-ig. 
Basel Land: 09.00-19.00 közt nyitva lehetnek az üzletek. 
Bern kanton: 09.00-19.00 közt nyitva lehetnek az erotikus stúdiók és a klubok, illetve bárok zárva lesznek január 14-ig. Privátozni és escortozni 24/7-ben lehet. 
Luzern kanton: Minden jellegű erotikus vállalkozás szolgáltatás betiltva január 31-ig. 
Solothurn + Thurgau kanton: Minden jellegű erotikus vállalkozás szolgáltatás betiltva január 22-ig. Privátozni és escortozni 24/7-ben lehet. 
St. Gallen kanton: Klub és kontaktbár betiltva január 22-ig. Stúdiók, privátok, escortozás 09.00-19.00 közt engedélyezve!

A legfrisebb információk szerint Magyarország nincs a beutazási karanténlistán Svájcban!

Németországban a jelenlegi korlátozásokat (kemény lockdown) meghosszabbították január 31-ig! Január 11-től szigorúbb szabályok vonatkoznak a beutazásra. A beutazást megelőző 48 órában vagy beutazáskor azonnal kötelező tesztet csináltatni. Az eredménytől függetlenül továbbra is kötelező a 10 napos karantén, amit az 5. nap után egy második negatív teszttel lehet majd lerövidíteni. Nordrhein-Westfalen tartományban a kockázatos területről beutazóknak csak a teszt kötelező, 24 órával a beutazás előtt vagy a beutazást követően közvetlenül. Ha az negatív, nem kell karanténba menni, ha pozitív, akkor igen. Hogy februártól hogyan tovább, január 25-én fogják eldönteni. Forrás: welt.de

Ausztriában folyamatosan változik a helyzet, előreláthatóan január 24-én nyithatnak az éttermek és koktél bárok. Stúdiók és egyéb erotikus vállalkozások csak később nyithatnak. 
Hollandiában maradt a január 19-ei feltételes nyitás!

December 19:

Svájc levette a karantén listáról Magyarországot (én még jó pár más országot is), azaz mostantól a magyar állampolgárok beutazhatnak karanténkötelezettség nélkül! 
Aargau kantonban bezártak az üzletek (eddig este 19.00ig lehetett dolgozni). 
Frauenfeld-ben is bezárnak az üzletek január 22-ig. 
Jelenleg Svájcban ezekben a kantonokban lehet már csak dolgozni (nyitva az üzletek): Zug, St. Gallen, Bern kanton

December 16:

Hollandiában a vírus miatt szünetel több tevékenységi kör is, amibe beletartozik az erotikus munkavégzés is, tudtuk meg a dutchnews.nl összefogalójából. Elméletileg a lezárás Január 19-ig fog tartani.

December 9:

Holnaptól, Dec. 10-től 1 hónapra, tehát Jan. 10-ig Zürich Kanton a zárás mellett döntött, így minden erotikus munkahely és munkavégzés szünetel. Basel Kanton pedig hosszabbítja a korlátozást December 20-ig. Németország is a hosszabbítás mellett döntött, így oda az egész országra vonatkozóan, nem lehet menni erotikus munkát vállalni.

December 7:

SVÁJCBAN újabb kantonok döntöttek a zárás mellet ami az erotikus munkákat érinti: Kanton Schaffhausen es Graubünden.

November 20:

SVÁJCBAN új kantont zárnak be: Basel-Stadt kanton november 23-tól december 13-ig bezárják az erotikus vállalkozásokat (is). Forrás: Blick.ch

November 19: 

SVÁJC: Nem sok változás történt az utolsó bejelentések óta, viszont jó hír, hogy nem zártak be több kantont és javul a koronavírus helyzet Svájcban, így nem várható már újabb szigorítás. Ezeket a kantonokat zárták be csak: Genf, Luzern, Bern, Jura, Friburg, Solothurn, Neuenburg! Az összes többi kantonban ami nincs ebben a listában (Basel, Zürich, Aargau, stb) nyitva vannak az erotikus üzletek (is) és zavartalamul lehet erotikus munkát végezni magyar állampolgároknak is, mivel még október végén feloldották a karantén kötelezettséget a magyar lányok számára is!

HOLLANDIÁBAN is enyhítenek, nyitnak a színházak és az erotikus bárok! A keddi számok szerint 15, az előző héten pedig 42 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma. Eközben Belgiumban is lassul a vírus terjedése, ott 41 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma, kedden 5000-nél kevesebb új esetet regisztráltak. (MTI)

NÉMETORSZÁGBAN egyenlőre változatlan a helyzet, azaz országos szinten zárva vannak az erotikus üzletek, viszont jó hír, hogy már harmadik napja csökken az új fertőzöttek száma. Az egyik hirdetőnk szerint, aki Németországban 5 városban üzemeltet helyeket, nem valószínű, hogy idén már nyithatnak az üzletek!

AUSZTRIA is szigorúbb intézkedésekkel reagál a koronavírus fertőzöttek növekvő számára. December 6-ig bezárnak többek között a szállodák, a szabadidős létesítmények és az éttermek is és a nap 24 órájára kiterjesztették a kijárási korlátozások érvényességét.

November 2:

SVÁJC:
- 21926 új fertőzött és 93 halott a hétvége alatt! 88863 tesztet végeztek,a miből 24,7% lett a pozitív! 
- Genf kantont lezárták mai nappal 19.00 órától, minden erotikus üzlet (is) zárva van valószínűleg 1 hónapra!
- Neuenburg kantont is bezárják!

AUSZTRIA: November 3-tól azaz keddtől Ausztriában teljes lockdown a hónap végéig, azaz Ausztria minden részén bezárják az erotikus vállalkozásokat (is). 

SZLOVÁKIA: A hétvégén a teljes lakosságot letesztelték Szlovákiában, az eredmények: 3,6 millió embert teszteltek és átlagosan 1% volt a fertőzöttek aránya, ami 38359 embert érintett, őket karantéba küldte a hatóság! Hétvégén újabb körben megint tesztelik a lakosságot, de valószínűleg már csak azokban a járásokban, ahol az átlagostól magasabb volt a fertőzöttek aránya! Szlovákia határai továbbra is nyitva maradnak, de hétfőtől csak friss negatív koronavírusteszttel lehet belépni az országba.

ROMÁNIÁBAN a tesztek csaknem 40 százaléka pozitív lett, az elmúlt 24 órában újabb 4041 fertőzöttet azonosítottak!

CSEHORSZÁGBAN akkor a baj, hogy az orvostanhallgatók, nyugdíjas ápolók és önkéntesek mellett a prágai polgármester is a cseh kórházak segítségére sietett, az országban ugyanis már megfékezhetetlenül terjed a koronavírus-fertőzés és az egészségügyi kapacitások határán járnak...

Október 29:

SVÁJC: Kanton Solothurn holnaptól (október 30) bezárja a klubokat, erotikus üzleteket. Így holnaptol Svájcban kizárólag ezekben a kantonokban nem lehet dolgozni: Luzern, Bern, Jura, Friburg, Solothurn! Forrás: blick.ch

NÉMETORSZÁG: November 2-től a hónap végéig zárva lesznek a szórakozóhelyek, klubok és az erotikus vállalkozások is. Az escort szolgáltatás elvileg mehet, mint az előző lockdown alatt volt. 

Október 28:

Meghozták a mai nap legjobban várt döntését, nincs teljes zárás Svájcban! (a korábban bezárt kantonokban továbbra is zárva maradnak az erotikus munkahelyek) Valamint feloldották a karantén kötelezettséget a magyar lányok számára is!

Október 26:

SVÁJC: Sankt Gallen és Solothurn kantonban rövidítették a nyitvatartási időket, de a üzletek nyitva maradhatnak! Szerdán lesz döntés a országos Lockdown-ról...

Október 23: 

SVÁJC: Holnaptól (okt 24) ezek a svájci kantonok zárják be az erotikus üzleteket (is): Luzern, Bern, Jura, Friburg! Azaz ezekbe a kantonokba már nem lesz lehetőség dolgozni. Jövő hét szerdán (október 28) döntenek a hatóságok teljes Svájc lezárásról (igen/nem).  

Október 22:

Olaszország: Milánóban csaknem megteltek a kórházak. Lombardia tartományban csütörtök estétől, Campania és Lazio tartományban péntektől lép életbe a koronavírus-járvány miatti éjszakai kijárási tilalom, amely húszmillió olaszt érint, mások mellett Milánó, Róma és Nápoly városát november közepéig.

Ausztria: A legújabb járványellenes korlátozások értelmében Ausztriában zárt térben hat, kültéren pedig legfeljebb tizenkét ember gyűlhet össze. Az üzletek, az éttermek, a bárok és a színházak nyitva maradhatnak. A kulturális és sportrendezvényeken kötelezővé teszik a szájmaszk viselését. A síszezonra leginkább támaszkodó három tartományban bevezették, hogy a bárok a hagyományos hajnali 2 óra helyett korábban, már este 10 órakor bezárnak, hogy így lassítsák a vírus terjedését.

Svájc: Willis kantonban bezártak az erotikus munkahelyek - szórakozóhelyek - night clubok ameddig szükségesnek vélik. Hétfőtől szinte mindenhol kötelező lesz maszkot hordani. A tizenöt főnél több nagyobb eseményeket nem tiltják be, de maszkot felvenni ezeken is kötelező lesz. „A szigorítások ellenére a gazdasági és társasági életnek nem kell leállnia” – írja a kormány.

Németország: Az utóbbi 24 órában minden eddiginél több, csaknem 11 300 lelet volt pozitív. Újabb szigorítások várhatóak.

Szlovákia: Az országos tesztelés első fázisát október 30-tól november 1-jéig tervezik, majd november 6-tól 8-ig következne a második fázis. A tesztelés önkéntes, de Igor Matovič kormányfő kijelentette, aki nem vesz részt rajta, annak karanténba kell vonulnia.

Anglia: A londoni kormány saját hatáskörében elrendelte a legmagasabb koronavírus-készültségi szint életbe léptetését Manchesterben és tágabb környékén is, miután erről nem sikerült a helyi vezetéssel megállapodásra jutni.

Csehország: Csütörtöktől kezdve Csehországban az alapszükségleti termékeket árusító boltokon kívül bezárják az összes üzletet és szolgáltatást - jelentette be Andrej Babis kormányfő az ülés utáni sajtótájékoztatón. Korlátozzák a lakosság szabad mozgását is, kivételt képez a munkahelyre való eljutás, a szükséges bevásárlás és az egészségügyi központok felkeresése. Az új korlátozó intézkedések november elejéig maradnak érvényben.

Október 5:

SVÁJC: A tegnapi kisbusz probléma nélkül átjutott magyar lányokkal a Basel-i határátkelőnél (se rendőr, se határőr nem volt kint)! A lányoknak G papírt intézett a tulajdonos, amit probléma nélkül megkaptak! Tudomásunk szerint más határátkelőknél is probléma nélkül jönnek mennek a buszok magyarokkal. 

AUSZTRIA: Az egészségügyi kiskönyvre kellett eddig várni többet, mint a megszokott, de jelenlg már ezt is relatív gyorsan megkapják a magyar lányok! A határon az ég világon semmi sincs, probléma nélkül jönnek mennek a Bécsben (és máshol) dolgozó magyar lányok (karantén nélkül). 

NÉMETORSZÁG: Az egyes piros zónás tartományok közt nem lehet mozogni, de célirányosan a 'nyitott' tartományokba kitudsz utazni a kisbuszos megoldással (karantén nélkül oda vissza járható mind a 3 ország). Azok a tartományok, városok ahol nyithattak az erotikus vállalkozások - az engedélyeket megkapod gond nélkül! 

Október 2:

Ki és visszautazás Magyarországról Svájcba karanténmentesen: 

 • Magán kisbuszok ugyanúgy járnak továbbra is (több buszos céggel beszéltünk), és ÁTENGEDIK A HATÁRON őket, tehát a beutazás jelenleg busszal, személyautóval problémamentes és el tudsz jutni a svájci üzletekhez! A hét minden napján (ma is) ment át magyar lányokkal busz a svájci határon. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy bárki garancát vállal arra hogy beengedik a határon, de a hirdetők minden továbbinál jobban figyelnek most a beutazásra és megoldják (több féle módszert is meséltek már). 
 • ha repülővel mész akkor karantén egyértelműen 10 nap. Negatív COVID-19 teszt nem mentesít a karanténkötelezettség alól. Több svájci hirdető viszont lakást bérelt, ahol a karantént kitölthetik a lányok (ingyenesen), ha szükséges. 

Munkavállalási engedélyek Svájcban kantononként (frissítve hetente): 

 • Aargau Kanton semmit nem változtat a szabályain, nincs tervben se ilyen. Tehát ugyanúgy lehet dolgozni és munkavállalási engedélyt intézni mint eddig!
 • Luzern kantonban a 90 napos papírt probléma nélkül csinálják
 • Basel kantonban G papírt intéznek a tulajdonosok, a