Ne maradj le! Az őszi hónapok karácsonyig az év legjobb időszaka minden tekintetben az erotikus munkák terén (forgalom, akciók, kereset, munkafeltételek).

profile img
alert icon
Figyelem!
alert icon
Belépési adataid, a profilodat és a feltöltött kreditedet egyaránt használhatod az összes RED-LIFE hirdetőoldalon és támogató oldalainkon is (red-life.hu, erotikusmunka.info, erotikusmunka.net).

Ne maradj le! Az őszi hónapok karácsonyig az év legjobb időszaka minden tekintetben az erotikus munkák terén (forgalom, akciók, kereset, munkafeltételek).

2019-02-21
(frissítve 6 hónapja)
6092
megtekintés

Emberkereskedés, illegális prostitúció, rendőrség és prostituáltakat segítő szervezetek Svájcban

Emberkereskedés, illegális prostitúció, rendőrség és

Magyarország az egyik legfontosabb származási ország az emberkereskedelem Svájcban azonosított áldozatai tekintetében.

A Svájcban azonosított magyar áldozatok jellemzően fiatal nők, akiket prostitúcióban zsákmányolnak ki. A legtöbben az emberkereskedelem által legjobban érintett megyékből érkeznek: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből (különösen Miskolcról), Heves megyéből, Jász-Nagykun-Szolnok megyéből és Budapestről. A svájci szakemberek szerint Nyíregyháza és Miskolc (és környéke) jól ismert származási hely a Svájcban azonosított áldozatok között. A Svájcban azonosított magyar áldozatok jelentős része a roma kisebbséghez tartozik.

A legtöbb áldozatot "személyes kapcsolaton" keresztül szervezik be (rokonok, ismerősök, "szeretők" közbenjárásával). A szexuálisan kizsákmányolt áldozatok többsége már Magyarország elhagyása előtt tisztában volt azzal, hogy prostituáltként fog dolgozni. Gyakori, hogy az áldozatot először nem Svájcba viszik, hanem valamelyik szomszédos országba (Ausztriába, Németországba).

A svájci rendőrségi statisztikák szerint 2015-ben és 2016-ban a svájci büntető törvénykönyv 182. paragrafusa szerint meghatározott (ld. lentebb) emberkereskedelem, illetve a svájci büntető törvénykönyv 195. paragrafusa szerint meghatározott szexuális tevékenység kizsákmányolása / prostitúcióra felbujtás feltételezett áldozatainak kb. 15%-a volt magyar állampolgár. Az adatok hasonlóak a feltételezett elkövetők esetében is.

Jogszabályok:

A legfontosabb intézkedés a svájci büntető törvénykönyv 182. paragrafusa, amely bűncselekménynek minősíti a szexuális kizsákmányolás, munka célú kizsákmányolás, illetve emberi szervek eltávolítása céljából történő emberkereskedelmet. A cikkely a palermói protokoll nemzetközi definíciójára épül. A bűncselekmény legfeljebb húsz év fegyházzal büntethető.

Svájcban legális a prostitúció. A prostitúció szabályozásának célja a negatív mellékhatások minimalizálása, és a szexmunkások általános körülményeinek javítása saját védelmük érdekében. Prostituáltként csak nagykorú (18. életévét betöltött) személy dolgozhat. Az Európai Unió tagállamainak azon állampolgárai, akikre vonatkozik a Személyek szabad mozgására vonatkozó egyezmény, 90 napos munkavállalási engedélyt kaphatnak önfoglalkoztatóként.

Emberkereskedelemre vonatkozó egyéb jogszabályok találhatók az áldozatok segítéséről szóló törvényben, a külföldi állampolgárokra vonatkozó törvényben, az országba való belépésre, az országban való tartózkodás és munkavállalás idejére vonatkozó rendeletben, valamint a büntetőeljáráson kívüli tanúvédelemről szóló törvényben (ld. 4. dokumentum)

Intézményi keretek:

Svájc 26 magas szintű függetlenséggel rendelkező kantonból álló szövetségi állam. Az emberkereskedelemmel kapcsolatos törvényhozás a svájci szövetségi állam feladata. Az elkövetők üldözése (kivéve a szervezett bűnözéshez kapcsolódó eseteket) és az áldozatok védelme a kantonok feladata.

Az emberkereskedelem és embercsempészet elleni svájci koordinációs osztály (KSMM) 2003 óta működő országos szintű hivatal a Szövetségi Rendőrségen belül. Elérhetőségeik itt!

Ez a hivatal koordinálja az országos és kantonszintű résztvevők munkáját, stratégiát dolgoz ki az emberkereskedelem visszaszorítására, lépéseket tesz az áldozatok védelme, valamint az emberkereskedelem megelőzése és az elkövetők elleni eljárás lefolytatása érdekében. A kantonok szintjén a koordináció kerekasztal-beszélgetéseken zajlik, amelyen részt vesznek a kantonok büntetőeljárásban szerepet játszó hivatalai és ügynökségei, valamint az áldozatsegítő és -támogató szervezetek. A kerekasztalok legfőbb célja az együttműködés kialakítása, a funkciók és feladatok elosztása az emberkereskedelem elleni harcban aktívan résztvevő különböző szereplők között. A legtöbb, de nem mindegyik, katon létrehozta ezt a platformot.

Ami a bűnüldözést illeti, sok svájci kantonban és városban működik a rendőrségen vagy az ügyészségen emberkereskedelemre szakosodott speciális egység, bár továbbra is jelentős eltérések vannak az egyes kantonok között abban, mennyire foglalkoznak a jelenséggel. Ami az áldozatsegítést illeti, minden kantonban működik tanácsadó szervezet (minden típusú bűncselekmény áldozatai számára) és kantonszintű bevándorlási hivatal.

Emellett a területre specializálódott civil szervezetek is megfelelő segítséget nyújtanak az emberkereskedelem áldozatai számára. Az emberkereskedelem áldozatai személyes helyzetüknek és igényeiknek megfelelő támogatást kapnak az országos áldozatok segítéséről szóló törvény értelmében. A segítségnyújtás formája lehet: szállás biztosítása, gondozás és tanácsadás a stabilizációs fázis alatt, orvosi ellátás és jogi tanácsadás.
Az emberkereskedelem áldozatai kormányzati és civil szervezetek támogatását egyaránt igénybe vehetik. A FIZ speciálisan az emberkereskedelem áldozataira szabott segítséget nyújt: krízisintervenciót, orvosi ellátást, információnyújtást, tanácsadást és elhelyezést menhelyen. A FIZ szervezetet több kanton megbízta, hogy az emberkereskedelem áldozatainak szolgáltatásokat nyújtson. Az Au Coeur des Grottes alapítvány azonnali elszállásolást, hosszú távú biztonságos szállást és napi pszichoszociális támogatást nyújt az emberkereskedelem áldozatainak Genfben. Emellett több tanácsadó központ működik minden kantonban, ezek egyéni tanácsadást nyújtanak telefonon vagy személyesen a központokban. Más civil szervezetek (Astree, Trafficking.ch) védett szállás lehetőségét kínálják.

Az Állami Bevándorlási Hivatal 2010 óta nyújt segítséget az emberkereskedelem áldozatai számára az önkéntes hazatéréshez és a reintegrációhoz. A segítségnyújtást a külföldi állampolgárokra vonatkozó törvény garantálja, és a visszatérési tanácsadókkal, a FIZ szervezettel, valamint a Nemzetközi Migrációs Szervezettel (IOM) együttműködve valósul meg.

A bűncselekmény komplex természete mindenre kiterjedő tevékenységet igényel a különböző szervezetektől. Ezért 2012-ben kidolgozásra került az első Nemzeti Akcióterv a 2012 és 2014 közötti időszakra. Az Nemzeti Akcióterv az emberkereskedelem elleni harchoz 2017-2020 című dokumentumot 2016 novemberében hagyta jóvá a KSMM. Az akcióterv az érdekelt felek bevonásával készült el. Az elfogadott lépések az emberkereskedelem elleni harc négy pillérére épülnek: megelőzés, bűnüldözés, védelem és partnerség. A második Nemzeti Akcióterv a Svájci Államszövetségnek tett GRETA ajánlások alapján készült el.

A fő célok ugyanazok maradtak, mint az első akciótervben:

 • meghatározni, hol van szükség Svájcban az emberkereskedelem elleni fellépésre,
 • megtalálni az emberkereskedelem elleni harc stratégiai fókuszpontjait,
 • tisztázni, mely kantonszintű és szövetségi szervezetek feladata harcolni az emberkereskedelem ellen,
 • elősegíteni az illetékes felügyeleti szervek által megfogalmazott nemzetközi kötelezettségvállalások és ajánlások végrehajtását,
 • bizonyítani, hogy Svájc hajlandó határozottan fellépni az emberkereskedelem ellen.

Pár hasznos cím és elérhetőség Svájcban:

1205 Genf
17-19 Bvd Carl-Vogt
Svájc
+41.22.427.90.50
[email protected]
FR, EN
-
8021 Zürich
Kasernenstrasse 49
Svájc
+41 44 247 60 60
[email protected]
DE, EN, FR

ACT212
3000 Bern
Svájc
DE, EN, FR

Aspasie
1201 Genf
Rue de monthoux 36
Svájc
FR, EN, ES, DE, IT, RO, HU, POR
ASTREE Egyesület
1003 Lausanne
Ruelle de Bourg 7
Svájc
FR, EN, DE, IT, ES, P, RO

Au Coeur des Grottes
1201 Genf
Rue de l’Industrie 14
Svájc
FR, EN, CHN, ES

FIZ Emberkereskedelem áldozatainak képviselete és támogatása
8048 Zürich
Badenerstrasse 682
Svájc
DE, FR, ENG, ESP, POR, RU, NL, AR, HU, TH, BG, RO, TA

Flora Dora
8006 Zürich
Wasserwerkstrasse 17
Svájc
DE, FR, HU, EN,SP, IT

Fortis
Bern
Svájc
EN, DE

Genfi Rendőrkapitányság Brigade de lutte contre la traite d'êtres humains et la prostitution illicite (BTPI)
1205 Genf
17-19 Bvd Carl-Vogt
Svájc
FR, EN

Kerekasztal, Bázel
4001 Basel
Spiegelgasse 6
Svájc
DE

Magyarország Svájci Nagykövetsége
3007 Bern
Eigerplatz 5. 11. Stock
Svájc
HU, DE, EN, FR, IT

MayDay
6962 Lugano
Via Merlina 3a
Svájc
IT, EN

Migrációs Államtitkárság (SEM)
3003 Wabern bei Bern
Quellenweg 6
Svájc
DE, FR, IT, EN

Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) Bern
3006 Bern
PO Box 216- 3000 Bern 6; Thunstarsse 11
Svájc
DE, FR, IT, EN

Solothurn kanton ügyészsége
4500 Solothurn
Franziskanerhof, Barfüssergasse 28
Svájc
DE, EN

Szövetségi Rendőrség (fedpol), Az Emberkereskedelem és embercsempészet elleni svájci koordinációs osztály (KSMM)
3003 Bern
Nussbaumstrasse 29
Svájc
DE, FR, IT, EN
Szövetségi Rendőrség (fedpol), Szövetségi Bűnügyi Rendőrség
3003 Bern
Nussbaumstrasse 29
Svájc
DE, FR, IT, EN

Zürich Város Rendőrkapitánysága
8001 Zürich
Bahnhofquai 3
Svájc
EN, DE
Legújabb jelentkezések

EROTIKUS MUNKA AJÁNLÓK
Az EROTIKUS MUNKA AJÁNLÓ kizárólag a Red-Life hirdetőoldalakon található rendszeresen frissülő és kiváló feltételekkel rendelkező munkaajánlatok, ahol nem érhet meglepetés! Az itt található ellenőrzött és ajánlott hirdetőink hosszú évek óta hirdetnek ugyanolyan feltételekkel és elérhetőségeikkel, úgy gondoljuk ők maximálisan megbízhatóak minden téren.

Sok vendég, sok pénz! A
+41 79 3
Mutasd
Svájci night club és kontakt
+41 78 7
Mutasd
A Studio Elite Luzern-ben kínál
+41 78 6
Mutasd
Svájc egyik középméretű városa rád
+41 79 3
Mutasd
Óriás forgalmú privát ház Ausztriában
+43 67 7
Mutasd
6 luxus privát lakás magyar
+49 151
Mutasd
Erotikus munka Hollandiában a legjobb
+31 648
Mutasd
Különleges, egyedi, nívós erotikus munkahely
+41 76 5
Mutasd
Az Annabelle Agency Amerika leggazdagabb
‪+1 4
Mutasd
Keresd a legtöbbet erotikus munkával
+49 151
Mutasd

Erotikus munka
videó hirdetések

Hasznosinformációk

számokban (statisztikák 1 hó - 3 hó -1 év)
Források: Google Analytics és webmestereszközök
19 039 +12%

egyedi magyar felhasználónk 93750 alkalommal használta a hirdetőoldalt az elmúlt hónap során!

34 767 +13%

alkalommal kattintottak ránk és 255832 alkalommal jelentünk meg a Google-ban összesen az elmúlt 3 hónap során!

139 548 +9%

alkalommal kattintottak ránk és 983591 alkalommal jelentünk meg a Google-ban összesen az elmúlt 1 év alatt!

Alapfogalmak

Az erotikus munka olyan 18 éven felüli nők és férfiak által végzett munka, amikor vagy a szexmunkás a SAJÁT AKARATÁBÓL szexuális szolgáltatást végez pénzért vagy egyéb ellenszolgáltatásért, ezt hívjuk szexmunkának és rendszerint privát lakásokban, erotikus szalonokban, stúdiókban és éjszakai klubokban végzik, de manapság az escort munka is ide tartozik már. Az erotikus munkákhoz tartoznak olyan álláslehetőségek is, amikor szexuális szolgáltatás NEM TÖRTÉNIK, ezt hívjük szexmentes munkának, rendszerint a masszázs munka, sztriptíz táncos munka, hostess munka és webkamerás munka tartozik ebbe a kategóriába.

A legtöbben azt hiszik, hogy az escort munka egyértelműen szexmunkát jelent, pedig igazából személykísérés a jelentése, azaz az escort lányok szolgáltatásait olyan magányos, vagy szórakozni vágyó gazdag férfiak használják, akik magányosak és barátnőt szeretnének bérelni rövid távra. Az escort munka rendszerint drága szállodákba történik, amit outcall-nak nevezünk, mert ez esetben a vendég a hotelszobájába rendeli meg a társaságot. Léteznek VIP, vagy High Class escort lányok, akik kifejezetten drágák és csak a felső tízezer tudja megfizetni a szolgáltatásaikat, melyek közé tartozik többek közt a 'GFE, azaz barátnő élmény', ami azt jelenti, hogy az escortlány úgy viselkedik a vendéggel, mintha az igazi barátnője lenne.

Erotikus masszázs munka minden olyan erotikával fűszerezett, de masszázs jellegű állásajánlat, ahol a masszőr lányok a masszázson kívül extra szolgáltatást is nyújthatnak (kézi levezetés), de ez nem feltétlenül jellemzi ezeket a masszázs munkákat! Több típusát különböztetjük meg legyen szó a klasszikus sportmasszázsról, ami teljesen szexmentes, illetve erotika mentes munka, viszont a Red-Life oldalain általában a tantra masszázs munkával találkozol, ami egyfajta tantrikus élményt biztosító masszázs szolgáltatás, úgy is hívják, hogy a lélek érintése a testen keresztül! Minden esetben jelentkezéskor kérdezz rá a konkrét munkakörre, milyen masszázsról van szó és mik az elvárt szolgáltatások, így Te döntheted el, hogy mit vállalsz be!

Megbízható hirdetőoldal

Független és pártatlan hirdetőoldalként működünk és maximálisan ellenőrizzük az összes bekerülő tartalmat (hirdetések, hirdetők, fórum)

Legtöbb regisztrált tag

Jelenleg 75823 aktív regisztrált tagunk van és havonta 914 új felhasználóval bővülünk, akik mind erotikus munkát keresnek vagy kínálnak. Csatlakozz Te is hozzánk!

100% diszkréció és biztonság

Maximális diszkréciót és biztonságot kínálunk a jelentkezőknek és hirdetőknek is. Számtalan biztonsági és ellenőrző funkciót használunk ennek érdekében.

Ellenőrzött, valós munkaajánlatok

Minden munkaajánlatot azonnal és szigorúan ellenőrzünk és kiszűrjük a valótlan, vagy gyanús hirdetéseket, mielőtt megjelennek az oldalon! Számunkra a Te biztonságod az első!

Hasznos hírek és funkciók

Hasznos és fontos információkkal szolgálunk az erotikus munka világából és kiváló funkciókat kínálunk a munkát keresőknek vagy kínálóknak is. Regisztrálj és jelentkezz be mindig!

Ellenőrzött / Nem ellenőrzött

3 féle jelvénnyel jelöljük az egyes hirdetések, hirdetők minősítését, melyek megjelennek a hirdetések kontakt dobozában, az összes hirdetés lista nézetében és a hirdető profilján is!

Regisztráció

Válassz egyedi felhasználónevet és számodra könnyen megjegyezhető jelszót. E-mail címed pontosan írd be, mert oda küldjük regisztrációs adataidat.

Felhasználónév

jelszó

jelszó újra

E-mail cím

Telefonszám

(nem kötelező)

vagy
azonnali belépés a közösségi oldaladdal
Már van felhasználói fiókod?
Jelentkezz be itt!
reg form userimg
reg form userimg
reg form userimg
reg form userimg

Már 75 823 felhasználónk van

Válassz egyedi felhasználónevet és számodra könnyen megjegyezhető jelszót. E-mail címed pontosan írd be, mert oda küldjük regisztrációs adataidat.

 • A fórum használata
 • Privát üzenetküldés a regisztrált tagok között
 • Kedvencekhez adás, hirdetésfigyelő
 • Gyorsított jelentkezés, elérhetőségeid automatikus kitöltése
 • Elérhetőségek lekérése ingyenes apróhirdetésből vagy felhasználó adatlapjáról
 • Titkos munka és hirdetési ajánlatok
 • Rejtett jelentkezők felfedése
A weboldalon található tartalmak, képek és szövegek erotikus jellegűek is lehetnek és kizárólag felnőtt látogatók számára készült, így a feltöltött tartalmak egyesek számára sértőek lehetnek. Az oldalon lévő tartalmakat felhasználóink helyezik el, így ezekért ők vállalják a felelősséget. Amennyiben nem múltál el 18 éves (egyes országokban 21 éves) vagy az oldal használata számodra jogszabályellenes, illetve sértő, akkor kérjük hagyd el az oldalt.
A TOVÁBB gomb megnyomásával belépsz az weboldalra és egyidejűleg kijelented, hogy betöltötted a 18 évet, illetve engedélyezed a cookie-k használatát a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.
Elfelejtetted a jelszavad?

Írd be a regisztrált e-mail címedet és kattints az 'Elküldöm' gombra! E-mailben kapsz tőlünk egy link-et, amire kattintva beállíthatod az új jelszavadat és azonnal beléphetsz!