Már 4 hónapja tartanak zárva az erotikus munkahelyek Németországban a vírus következtében

A nyitóképünkön látható dolgozó szoba egy berlini munkahelyen készült, ahol általában a erotikus munkát végzők szünetet tartanak, ha nincsenek ügyfelek. Most azonban azért ülnek itt, hogy nyomást gyakoroljanak a közvéleményre és a bordélyházak hamarosan ismét kinyithassák az ajtóikat és kezdődhessen már az erotikus munka.

Még mindig nincs szó a nyitásról, az érintettek pedig - egyre türelmetlenebbül - várnak tovább..

A németországi bordellek négy hónapja bezártak.

Szexmunkások, escortok és erotikus üzlettulajdonosok - jelenleg mindannyian kényszerpihenőn vannak. Nemcsak elveszítették a jövedelmüket, de barátaikat és a kapcsolataikat az ügyfelekkel is veszélybe sodorták amelyeket az évek során felépítettek. Néhány szexmunkás - nem törődve az előírásokkal - továbbra is csendben végez erotikus munkát Németországban, az ügyfelek otthonába vagy szállodai szobába mennek - biztonsági háló nélkül. 

erotikus munkahelyek nyitása Németországban

A bezárás veszélyezteti az eddig erotikus munkahelyen dolgozó nőket

A Freudenhaus Hase egy berlini erotikus munkahely, itt a nők önálló vállalkozókként dolgoznak, és fix bérleti díjat fizetnek a szobáikért. Nicole és Milena itt dolgoznak egy ideje. Lengyelországból és Bulgáriából származnak, de nem akarják, hogy áldozatokként jelenjenek meg.

test

Frissítve március 20-tól: Friss hírek a koronavírusról Magyarországon és külföldön az erotikus munkák tekintetében

Naponta összefoglaljuk a friss híreket a koronavírusról, annak hatásairól az erotikus

2020-03-23  Hasznos és fontos

"Önállóan dolgozunk" - mondja Milena. Számára a bordélyház több, mint egyszerű munkahely. Itt barátságot és közelséget is találsz. "Iszunk, nevetünk, együtt ünnepelünk" - mondja. A járvány idején gyakran találkozott szexmunkás barátaival a parkban, és remélte, hogy a munka hamarosan visszatér.

A vírus helyzet pénzügyi szempontból nehéz. "Sokan a megtakarításukból élnek" - mondja Nicole. Másoknak vannak visszajáró vendégei akik támogatják őket. "Két törzsvendégem adott nekem pénzt" - mondja Milena. Végül is fizetnie kellett a lakásáért és a macskák etetéséért. Néhány kollégám a korona vírus ellenére is folytatta a munkát - egyszerűen azért, mert nincs más pénzügyi lehetőség. "Ha szállodában vagy házban találkozol, veszélyes" - mondja. Végül is nem tudni, mi várhat az adott helyszínen.

A Szexuális Szolgáltatások Szövetsége (Bundesverband Sexuelle Dienstleistungen) már kidolgozott egy koncepciót a bordélyházak újbóli megnyitására. "Nem értem, miért kerülhet sor újra a sportokra, ahol közel vannak az emberek egymáshoz, de mi még mindig nem nyithatunk" - mondja Winkelmann. "A birkózás vagy a judo nem különbözik a fertőzés kockázatától, mint a mi üzletünk." Azt gyanítja, hogy a politikusok visszatartják, mert mocskosnak és veszélyesnek tekintik a bordély házakat.