#SavePornhub: Thaiföld online pornótiltása erős indulatokat váltott ki a helyi felhasználók között

 
Ilyen is csak Thaiföldön történhet meg: tüntetés a pornó oldalért!? A thai kormány, pontosabban az informatikai minisztérium tegnap utasítást adott a PornHub nevű oldal blokkolására, így tegnap óta a thaiföldi netezők, ha beírják a címét, akkor pornó helyett egy thai és angol nyelvű figyelmeztetés jelenik meg a minisztérium logójával egyetemben.
 
Sok thaiföldi felhasználó kritizálta a webhely bezárását egy olyan országban, amely 2019-ben a Pornhub napi forgalmával a Top 20 közé került, és amely világszerte ismert szexiparral rendelkezik. 
Azok kedvéért, akik nem tudnák: Thaiföldön szigorúan szűrik a netet, elsősorban a szerencsejáték és pornó oldalakat próbálják blokkolni, valamint egyéb thai törvénybe ütköző oldalakat (pl. felségsértés). Thaiföldön a szerencsejáték és a pornó illegális, érdekes kiegészítés: a prostitúció - tehát az erotikus munka - is illegális, valamint a pornózás és erotikus filmezés... de ebbe most ne menjünk bele mélyebben.
  
 
Érdekesség még, hogy a PornHub statisztikái szerint Thaiföld ott volt a Top 20 ország között forgalmat tekintve, ráadásul egy kategóriában még vezettek is 2019-es adatok szerint: thai felhasználók töltötték a legtöbb időt átlagosan az oldalon! Szóval tényleg népszerű volt a PornHub a thaiok között.
 
Nem ez az első eset, hogy Thaiföldön blokkolják a weboldalt a drákói számítógépes bűncselekmények és obszcén törvények állítólagos megsértése miatt. A Pattaya News jelentése szerint a problémákat általában „gyorsan helyreállítják”, és a kormány „technikai hibának” számol be, bár több internetszolgáltató beismerte, hogy azt mondták, hogy blokkolják a weboldalt.
 
pornhub pornós munka
Még májusban, Thaiföld lezárásának csúcsán, a pornó oldalt is „lezárták”, ám ez hatalmas felháborodást váltott ki a közösségi médiában, és gyorsan változtattak a helyzeten.
 

A korona első hulláma miatt, a Pornhub ingyenes prémium szolgáltatással kedveskedett a kijárási tilalom alatt a felhasználóinak, erről itt oldashatsz bővebben:

test

Magyarországon is bárki igénybe veheti a PornHub prémium szolgáltatás teljesen ingyen a Covid-19 idején

Ingyenesen nézhetők az online pornó filmek a PornHub prémium szolgáltatása ingyenes a Covid-19

2020-04-17  EROTIKUS MUNKA BLOG

 
A tegnapi blokkolásnak köszönhetően mára aztán elindult a virtuális tüntetés a thai neten, több mint 100 ezer poszt #savepornhub és hasonló thai hashtegekkel, valamint az albumban látható képekkel. Sőt, tovább is mentek, ma délután 16 órára tüntetést szerveztek az Informatikai Minisztérium elé, ahol aztán molinókat lengetve követelik vissza a thaiok a mindennapi pornó adagjukat.
 
Putthipong Punnakan miniszter szerint a PornHub csak egy volt a 190 weboldal közül, amit tegnap blokkoltak. A minisztérium állásfoglalása szerint aggódó szülők, tanárok, szerzetesek és konzervatív vezetők jelentették a problémás oldalakat.