Még mindig nagy siker az 5 éve megépült szexfülkék, Zürichben így segítik a szexmunkát

2013-ban, öt évvel ezelőtt Zürichben szexfülkéket helyezett el a városi tanács, hogy legális helyen legyen a prostitúció. Az erotikus munkával foglalkozók a szexfülkék megépüléséig, a Zürich folyópartján dolgoztak. Ott korántsem volt biztonságos a szexmunka, a hatóságoknak sok problémával kellett szembe nézni, ráadásul nehezen ellenőrizhető volt a terület nagysága miatt. A legnagyobb problémát a folyópart közelében élők szenvedték el, így ők szorgalmazták a legjobban azt, hogy a prostituáltak ellenőrizhetők keretek között tudják végezni a Svájcban legálisan űzhető prostitúciót.

A szexfülkék megvalósulása mellett döntöttek

A zürichiek 52 %-a szavazott úgy, hogy a szexfülkékre szükség van. A létrehozás nem kevesebb mint 2.4 millió svájci frankba került, de ezzel megalapozták azt, hogy a legnagyobb változtatást hozták a prostitúcióval kapcsolatba Svájcban, ami az 1940-es évek óta legális az országban.
szexmunka svájcban

Az 2013-as átadás utáni első reakciók

Az átadás a vártnál is alacsonyabb részvétel mellett zajlott le. Csak pár prostituált lézengett a megépített szexfülkék környezetében. Kuncsaft az első pár hétben csak ritkán fordult meg a fülkék környezetében. A szexfülkék első látásra kicsit túlértékeltek, nem igazán intim helyek, sokan inkább csak fedett, és olyan helynek mondták ahol kicsit kellemesebb körülmények között végezhető el az út szélén dolgozó prostituáltak erotikus munkája.

Mi a legfőbb cél?

A svájci fülkék, vagy bokszok kialakításánál szempont volt, hogy autóval belehessen állni így pontosan olyan mint egy nyitott garázs. Így elsősorban az autós szexre van kihegyezve a dolog, de a kialakításnál minden bokszhoz készítettek egy padot is, hogy akár ott is igénybe lehessen venni a szexmunkás szolgáltatásait. Természetesen gondoltak a higiéniára is, és a megfelelő figyelmeztető táblák kihelyezésével segítik a munkásokat. De talán a legnagyobb újdonság amit a prostituáltak védelmébe készítettek a fülkébe az egy riasztógomb ami vész esetén megnyomva riasztja a rendőröket.
szexmunka svájcban lányoknak

Az első 5 év tapasztalatai

"A szexfülkék hatékonyan előzik meg a szexmunkások elleni erőszakot és az emberkereskedelmet." -Mondta Nadeen Schuster Zürich város szóvivője.
A megvalósuláshoz vezető út hosszú, és nehéz volt, de mint a szóvivő mondatában is benne van, megérte. Az út széli szexmunkások sokkal jobb környezetbe és persze sokkal nagyobb biztonságba tudják végezni a szolgáltatásukat, munkájukat. Ehhez kellett egyfajta közösségi szellem is, hogy ez mindenki számára elfogadható legyen, és mint látható a zürichiekben elfogadásra lelt.

A szexbokszok továbbfejlesztése is megtörtént

Az elmúlt 5 évben a szexbokszokat tovább fejlesztették, most már van kisebb boksz is, ahova olyanok mehetnek akik máshol leparkolták az autójukat. A fülkék környezetét is tovább fejlesztették, javították. Létrehoztak egy pihenőt zuhanyzóval és egy szociális munkás is segíti a szexmunkásokat.
erotikus munka svájcban

Megérte létrehozni a szexfülkéket?

A támogatók szerint:

A prostituáltak itt biztonságban, jó munkakörülmények között dolgozhatnak, nincsenek kiszolgáltatva futtatóknak, és a prostitúció jelentős része a város központjából diszkrétebb helyre került.
A használók, örömlányok adóznak is, és a város is évi 700 ezer svájci frankot ad a szexfülkék fenntartására. Ebből tisztán látszik, hogy az elmúlt 5 évben teret nyert a szexfülke.
Keress erotikus munkát a Red-life oldalon, hogy te is a legnagyobb biztonságba dolgozz, és küld el barátnődnek is az ajánlatot, hogy ne dolgozz egyedül Európa egyik kiemelt országában, Svájcban.