A sikered kulcsa Te vagy 2024-ben is! A RED-LIFE csak az eszközöket és az oda vezető utat biztosítja számodra - 2014 óta!

profile img
alert icon
Figyelem!
alert icon
Belépési adataid, a profilodat és a feltöltött kreditedet egyaránt használhatod az összes RED-LIFE hirdetőoldalon és támogató oldalainkon is (red-life.hu, erotikusmunka.info, erotikusmunka.net).

A sikered kulcsa Te vagy 2024-ben is! A RED-LIFE csak az eszközöket és az oda vezető utat biztosítja számodra - 2014 óta!

2023-11-15
(frissítve 4 hónapja)
415
megtekintés

Az Európai Parlament kimondta: a prostitúció a nők elleni erőszak egy formája

Az Európai Parlament kimondta: a

A prostitúció erőszakká nyilvánítását nagy előrelépésnek tekintik

...de még van mit javítani az erotikus munka terén

Az Európai Parlament szeptember 14-én meghozott fontos állásfoglalásával kimondta, hogy a prostitúció a nők elleni erőszak egy formája, és nem csupán erotikus munka vagy egyéni választás.

A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség értékelése szerint ez az állásfoglalás a prostitúciótúlélők győzelmét jelenti.

Azonban ahhoz, hogy Magyarországon is visszaszoruljon a jelenleg virágzó, elsősorban nőket és fiatal lányokat érintő, szexuális kizsákmányolás célú emberkereskedelem, politikai akaratra van szükség.

Két fő szemlélet a szexmunka kapcsán

A prostitúció kérdésében két ellentétes szemlélet áll szemben egymással, és ezek az ellentétek az Európai Parlamentben is egyértelműen megnyilvánulnak.

 1. Az egyik szemlélet a bordélyliberalizációt támogatja, ilyen például a német és holland modell.
  Ez a modell szerint a prostitúciót nem kell tiltani, hanem szabályozni, mivel vannak, akik önként választják ezt az erotikus munkát, és nekik segítséget kell nyújtani, nem pedig megbélyegezni.
 2. A másik szemlélet a svéd "egyenlőség-modell".
  Ebben azt hangsúlyozzák, hogy az emberkereskedőket és a vásárlókat is büntetni kell, mivel a prostitúció nagyrészt kiszolgáltatott helyzetű nők kizsákmányolásán alapszik.
Ebben a modellben a prostituáltakat eredetileg nem büntetik, sőt széleskörű szociális, egészségügyi, mentális és munkaügyi segítséget kapnak, kilépési programokkal segítik őket, és emberi jogaikat teljes mértékben tiszteletben tartják.Az államok a rendőrségen keresztül igyekeznek orvosolni a szexmunka helyzetét

Ugyanakkor a modellt alkalmazó államok is részben a rendőrséggel igyekeznek kezelni a helyzetet, ennek következtében pedig a legkiszolgáltatottabb (bevándorlók, kisebbségekhez tartozók, szegények) helyzetű prostituáltak egyes észlelések szerint ugyanúgy hatósági zaklatás áldozatai lehetnek.

Az állásfoglalás hangsúlyozza, hogy "a prostitúcióban részt vevő személyek, különösen a szegénységben élő nők, valamint a migráns, a faji alapon megkülönböztetett és LMBTIQ+-személyek aránytalan és de facto kriminalizálása, magas szintű megfigyelésük, a pénzbírságok és házi razziák miatt nem rendelkeznek jogbiztonsággal".

Mindez további marginalizálódást és megbélyegzést eredményez, amely negatívan hat a fizikai és mentális egészségükre.

A kerítés és a szexuális szolgáltatások vásárlásának legalizálása növeli a keresletet és normalizálja a szexuális szolgáltatások vásárlását.

Ennek a rendszernek a következménye, hogy a prostitúcióban részt vevő emberek továbbra is megbélyegzettek maradnak.

Több tanulmány is kimutatta, hogy a női testek megvásárlásának normalizálása együtt jár a nők elleni erőszak növekedésével, valamint a prostitúcióban részt vevő nőkkel és általában a nőkkel szembeni előítéletek elterjedésével.

Néhány tagállam, például Németország, Hollandia és Ausztria, a prostitúció teljes legalizálásával próbált véget vetni a nők prostitúcióban való megbélyegzésének és függőségének, valamint nagyobb biztonságot és munkavállalói jogokat biztosítanak számukra.

Az Európai Parlament állásfoglalása szerint azonban a legalizációs modell nem hozta meg a várt javulást a prostituáltak számára.

Itt olvashatsz még többet az Európai Parlament által meghozott döntés előzményéről:

Az uniós tagállamok közösen kívánnak
2023-10-21
( 4 hónapja )
473
megtekintés

Az uniós tagállamok közösen kívánnak szabályokat bevezetni a szexmunkára vonatkozóan, de még nem sikerült megegyezni

Közös szabályokat szeretnének az erotikus munka területén, de még nincs közös nevező Az Európai Parlament plenáris ülése elfogadott egy határozatot,...


Az olyan területeken, ahol a prostitúció legális, az emberkereskedőknek könnyebb a jogi környezetet kihasználni az áldozatok kizsákmányolására.

Gyakran előfordul, hogy az emberkereskedők törvényesen bejegyzett vállalkozások mögé rejthetik tevékenységüket, és így kihasználhatják a szexmunkából élő nőket.

Ez nehezíti meg a rendőrség és a bűnüldöző hatóságok számára az emberkereskedelem elleni hatékony küzdelmet.

Az állásfoglalás szerint

a prostitúció szexuális szolgáltatások megvásárlásának legalizálása révén történő normalizálása negatívan befolyásolja a fiatalok szexualitással kapcsolatos felfogását és elvárásait.

Emellett a nők és férfiak közötti kapcsolatokat is negatívan befolyásolja, és hatással van a nemek közötti egyenlőségre.

Jelentős változások az erotikus munka terén a Skandináv modell bevezetése óta

Az állásfoglalás kiemeli, hogy Svédországban a skandináv (egyenlőség) modell bevezetése óta jelentős és pozitív változások következtek be a fiúk és a férfiak hozzáállásában.

A prostitúcióban részt vevő nőket kevésbé tekintik a férfiak szexuális vágyait kielégítő eszköznek, és inkább kizsákmányolás áldozataként értékelik, ami visszatartja őket a szexuális szolgáltatások megvásárlásától.

Másfelől egy kutatás során a prostituáltak szolgáltatásait igénybe vevők véleményét kérdezték meg különböző országokban.

A kutatás eredményei szerint Németországban a szexuális szolgáltatásokat vásárlók 55%-a találkozott kerítővel vagy emberkereskedővel a tranzakció során, és 39% úgy érezte, hogy jogában áll bármit megtenni a prostitúcióban részt vevő nőkkel, miután fizetett érte.

A prostitúció kérdésében két fő szemlélet áll szemben egymással az Európai Parlamentben

Az egyik oldalon a "szexmunka" támogatói vannak, ide tartozik a zöldek többsége és a Momentum képviselőcsoportja, valamint a liberális Renew Europe képviselőinek nagy része.

Ők az emberi jogok szempontjából értelmezik a prostitúciót, és úgy vélik, hogy az ártalomcsökkentés és a prostituáltak támogatása a megfelelő megközelítés, és nem a stigmatizálás.

Donáth Anna, a magyar EP-képviselő is ezzel az állásponttal indokolta, miért szavazott nemmel az állásfoglalásra: mert szerinte az hangsúlyt helyez a szexuális szolgáltatások vásárlásának büntetésére és a kriminalizálásra, ahelyett, hogy az ebben dolgozók jogainak és egészségének védelmére összpontosítana.

Részletesebben itt olvashatsz arról, hogy miért szavazott nemmel:

Miért szavazta le Donáth Anna
2023-11-11
( 4 hónapja )
379
megtekintés

Miért szavazta le Donáth Anna az Európai Parlamentben a prostitúció elleni állásfoglalást?

Donáth Anna szavazattal elutasított az Európai Parlamentben egy prostitúció elleni állásfoglalást, megindokolta döntését A hónap közepén az...


„Donáth Anna az úgynevezett holland modellt támogatja, amely szerint a kriminalizálás helyett inkább a szexmunkások jogainak, valamint fizikai és mentális egészségének védelmére kell koncentrálni. Olyan, szabályozott kereteket kell biztosítani, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy biztonságban és méltósággal végezhessék munkájukat” – közölte az rtl.hu kérdésére a párt.

Az egyenlőség-modell nem célozza a prostituáltak megbélyegzését, sőt, felajánlja azokat a segítségeket, amelyeket a "szexmunka" liberalizációja mellett érvelők is számon kérnek.

Juhász Borbála, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség munkatársa kommentálta a Momentum nyilatkozatát, és rámutatott, hogy senki soha nem mondta, hogy a prostituáltakat kellene büntetni, vagy hogy nekik ne kellene segítséget kapniuk.

Az egyenlőség-modell az emberi jogok és a prostituáltak támogatása mellett érvel, és nem az egyéni megbélyegzésre helyezi a hangsúlyt.

Az állásfoglalást a DK képviselői és az egykori MSZP-s Ujhelyi István támogatták, míg a Jobbik képviselője, Gyöngyösi Márton, valamint a Fidesz képviselői tartózkodtak.

A nőjogi szervezet szerint a magyar képviselők nem elég tájékozottak a témában, és gyakran összekeverik az alapvető fogalmakat is.

Ugyanakkor az értékrendjük alapján potenciálisan támogathatnák a prostitúció visszaszorítását.

Azonban a kormánypárti képviselőknek az lenne a feladatuk, hogy kiálljanak a prostitúcióra kényszerített nők védelme mellett, de ezzel számos összetett kérdés, probléma és költség merülne fel, amelyeket egyszerűen nem kívánnak vállalni.

Mi a helyzet a megelőzéssel és segítségnyújtással a prostituáltak esetében?

A szociális ellátás magas szintű biztosítása elengedhetetlen a megelőzéséhez és a prostitúciót túlélők segítéséhez is.

Sokszor ezek az emberek leromlott egészségügyi és mentális állapotban vannak, mivel gyakran gyermekkorukban érte őket erőszak, ami miatt poszttraumás stressz szindrómával is küzdhetnek.

Emellett a szerhasználat is elterjedt az erotikus munkából élők között.

Bár léteznek kísérleti programok a túlélők támogatására, ezeket civilek és egyházi szervezetek szervezik meg.

Az ilyen programok túlélését nagymértékben befolyásolja, hogy van-e elegendő forrás, mivel a magyar kormány ebben az esetben is inkább hárítja a feladatot a civil szférára, anélkül, hogy valódi segítséget nyújtana.

Ezenkívül Magyarországon a pszichoterápiás és pszichiátriai ellátás általánosságban is nehezen hozzáférhető széles rétegek számára, így a prostitúciót túlélők számára még nehezebb a megfelelő segítség elérése - teszi hozzá Juhász.

A prostitúció fiatalon kezdődik MagyarországonA legtöbb prostituált kiskorúként válik az emberkereskedelem áldozatává,

a prostitúcióba kerülés átlagéletkora Magyarországon 13 év.

A legalapvetőbb probléma az, hogy bár a rendőrség próbál fellépni a lányok és nők szexuális kizsákmányolása ellen, a kormánynak sokkal több erőforrást kellene fordítania a megelőzésre.

Egy jó irány lehet például az, hogy függetlenül a 14 éves beleegyezési korhatártól, Magyarországon is büntetik azokat, akik fizetnek a gyerekek testéért.

A svéd egyenlőség-modellhez hasonlóan, az is emberkereskedelemnek számít, ha valakit nem erőszakkal kényszerítenek a prostitúcióba, hanem kihasználják reménytelen gazdasági helyzetét, amely miatt nem volt más választása.

Az ilyen intézkedések a prostitúcióval és erotikus munkával való visszaélést és a nők kizsákmányolását célozzák, és a megelőzés terén is fontos lépéseket jelentenek a kormány részéről.

A bűnüldözés azonban nem kompenzálhatja a szociális háló gyengeségéből fakadó súlyos hiányosságokat

A gyermekvédelmi rendszer súlyos hibái rávilágítanak arra, hogy nem hatékonyan akadályozza meg a kiszolgáltatott helyzetű fiatal lányok testének kereskedelmi célú használatát.

Magyarország a prostitúciós célú emberkereskedelem terén kibocsátó országnak minősül, mivel a prostituáltakat először itthon "törik be", majd később visszahurcolják vagy külföldre szállítják őket.

A prostitúcióba kerülés veszélyeztető tényezői között szerepel például a gyermekkorban elszenvedett szexuális bántalmazás, a diszfunkcionális, bántalmazó családi környezet, a korai érzelmi elhanyagolás, az állami gondozásban nevelkedés, a súlyos anyagi szegénység, valamint az, hogy valaki nőként születik.

A prostitúció gyakran súlyos rendszeres bántalmazással, éheztetéssel és drogfogyasztással társul, és az érintettek fizikai és mentális egészsége súlyosan sérül.

A korai terhesség is gyakori probléma.

A helyzetet tovább nehezíti, hogy a fiatal áldozatok gyakran érzelmi köteléket képeznek a "lover boy" férfiakkal, akik célzottan sebezhető lányokra vadásznak, szerelmi kapcsolatot színlelnek, a bizalmukba férkőznek, így az áldozatok gyakran nem is tekintenek magukra emberkereskedelem áldozataként.

Biztosan mindenki ismeri a Tate ügyet, ebben is a loverboy módszerrel kényszerítettek nőket erotikus munkára:

Andrew Tate influenszer celeb került
2023-01-02
( 9 hónapja )
216
megtekintés

Andrew Tate influenszer celeb került rács mögé emberkereskedelem és kényszerített pornózás miatt Romániában

Őrizetbe vették Andrew Tate celebet Romániában szervezett bűnözés, nemi erőszak és prostitúcióra kényszerítés vádjával Alig egy nappal azután,...


Európában a prostituáltak 90%-a nő vagy lány, míg a szexuális szolgáltatások vásárlói 97%-ban férfiak.

A prostitúció valójában a nők elnyomásán alapul, és a patriarchális társadalom struktúráin belül működik.

Kihasználja a nők társadalmi és gazdasági kiszolgáltatottságát a férfiakkal szemben, és emiatt az egyenlőség-modell a prostitúciót a patriarchátus egyik szélsőséges megnyilvánulásának tartja.

A fő célja az, hogy megakadályozza, hogy a sebezhető nők belekerüljenek ebbe a rendszerbe, támogatja őket a kilépésben, és azután is védi őket.

Mindez további szempontokat emel ki a nők elleni erőszak terén, és azt mutatja, hogy a kormánynak alapvető, rendszerszintű hiányosságokat kell megszüntetnie.

A gyermekvédelem területén sem "az LMBTQ-lobbi elleni harc" a legégetőbb probléma, hanem valós problémák, mint például a családon belüli szexuális és fizikai erőszak, a szegénység, az állami gondozásban nevelkedő gyerekek esélyei a boldogulásra, a szexuális nevelés - és még hosszan sorolhatnánk.

Az Európai Parlament állásfoglalása is hangsúlyozza ezeket az intézkedéseket, amelyeket a tagállamoknak fontosnak kell tekinteniük a szexmunkások tekintetében.

Ez a fajta változás valóban jelentős költségeket igényelne, különösen egy olyan országban, ahol az oktatás, a szociális és az egészségügyi ellátás finanszírozása kritikusan alacsony szinten van.

Az intézkedések hiánya azonban hosszú távon életekbe kerül a nők és gyermekek esetében.

Az Európai Parlament állásfoglalása mindenképpen fontos politikai üzenet, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az egyenlőség-modell bevezetése azon országokban, ahol már megtörtént, széleskörű társadalmi összefogást és a feminista szervezetek hosszú éveken át tartó kitartó munkáját igényelte.

Az állásfoglalásnak jogi kötőereje korlátozott a tagállamokra nézve, és valószínűleg hosszú időbe telik, mire Magyarországon is elindulnak a változások mind társadalmi, mind politikai és jogi szempontból az erotikus munka számára.

Jó lenne, ha lennénk olyan erősek, hogy éveken keresztül fenn tudjuk tartani ezt a gondolatot

- értékelte a helyzetet Juhász Borbála, és azt ígérte, hogy a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség továbbra is kapacitálni fogja a kormányt a prostitúció erőszakká nyilvánítására és visszaszorítására, ahogyan eddig is tette.

Forrás: Mérce.

Erotikus munka
videó hirdetések

Hasznosinformációk

számokban (statisztikák 1 hó - 3 hó -1 év)
Források: Google Analytics és webmestereszközök
19 237 +5%

egyedi magyar felhasználónk 89605 alkalommal használta a hirdetőoldalt az elmúlt hónap során!

38 563 +25%

alkalommal kattintottak ránk és 289713 alkalommal jelentünk meg a Google-ban összesen az elmúlt 3 hónap során!

142 314 +5%

alkalommal kattintottak ránk és 1020080 alkalommal jelentünk meg a Google-ban összesen az elmúlt 1 év alatt!

Alapfogalmak

Az erotikus munka olyan 18 éven felüli nők és férfiak által végzett munka, amikor vagy a szexmunkás a SAJÁT AKARATÁBÓL szexuális szolgáltatást végez pénzért vagy egyéb ellenszolgáltatásért, ezt hívjuk szexmunkának és rendszerint privát lakásokban, erotikus szalonokban, stúdiókban és éjszakai klubokban végzik, de manapság az escort munka is ide tartozik már. Az erotikus munkákhoz tartoznak olyan álláslehetőségek is, amikor szexuális szolgáltatás NEM TÖRTÉNIK, ezt hívjük szexmentes munkának, rendszerint a masszázs munka, sztriptíz táncos munka, hostess munka és webkamerás munka tartozik ebbe a kategóriába.

A legtöbben azt hiszik, hogy az escort munka egyértelműen szexmunkát jelent, pedig igazából személykísérés a jelentése, azaz az escort lányok szolgáltatásait olyan magányos, vagy szórakozni vágyó gazdag férfiak használják, akik magányosak és barátnőt szeretnének bérelni rövid távra. Az escort munka rendszerint drága szállodákba történik, amit outcall-nak nevezünk, mert ez esetben a vendég a hotelszobájába rendeli meg a társaságot. Léteznek VIP, vagy High Class escort lányok, akik kifejezetten drágák és csak a felső tízezer tudja megfizetni a szolgáltatásaikat, melyek közé tartozik többek közt a 'GFE, azaz barátnő élmény', ami azt jelenti, hogy az escortlány úgy viselkedik a vendéggel, mintha az igazi barátnője lenne.

Erotikus masszázs munka minden olyan erotikával fűszerezett, de masszázs jellegű állásajánlat, ahol a masszőr lányok a masszázson kívül extra szolgáltatást is nyújthatnak (kézi levezetés), de ez nem feltétlenül jellemzi ezeket a masszázs munkákat! Több típusát különböztetjük meg legyen szó a klasszikus sportmasszázsról, ami teljesen szexmentes, illetve erotika mentes munka, viszont a Red-Life oldalain általában a tantra masszázs munkával találkozol, ami egyfajta tantrikus élményt biztosító masszázs szolgáltatás, úgy is hívják, hogy a lélek érintése a testen keresztül! Minden esetben jelentkezéskor kérdezz rá a konkrét munkakörre, milyen masszázsról van szó és mik az elvárt szolgáltatások, így Te döntheted el, hogy mit vállalsz be!

Megbízható hirdetőoldal

Független és pártatlan hirdetőoldalként működünk és maximálisan ellenőrizzük az összes bekerülő tartalmat (hirdetések, hirdetők, fórum)

Legtöbb regisztrált tag

Jelenleg 78024 aktív regisztrált tagunk van és havonta 834 új felhasználóval bővülünk, akik mind erotikus munkát keresnek vagy kínálnak. Csatlakozz Te is hozzánk!

100% diszkréció és biztonság

Maximális diszkréciót és biztonságot kínálunk a jelentkezőknek és hirdetőknek is. Számtalan biztonsági és ellenőrző funkciót használunk ennek érdekében.

Ellenőrzött, valós munkaajánlatok

Minden munkaajánlatot azonnal és szigorúan ellenőrzünk és kiszűrjük a valótlan, vagy gyanús hirdetéseket, mielőtt megjelennek az oldalon! Számunkra a Te biztonságod az első!

Hasznos hírek és funkciók

Hasznos és fontos információkkal szolgálunk az erotikus munka világából és kiváló funkciókat kínálunk a munkát keresőknek vagy kínálóknak is. Regisztrálj és jelentkezz be mindig!

Ellenőrzött / Nem ellenőrzött

3 féle jelvénnyel jelöljük az egyes hirdetések, hirdetők minősítését, melyek megjelennek a hirdetések kontakt dobozában, az összes hirdetés lista nézetében és a hirdető profilján is!

Regisztráció

Válassz egyedi felhasználónevet és számodra könnyen megjegyezhető jelszót. E-mail címed pontosan írd be, mert oda küldjük regisztrációs adataidat.

Felhasználónév

jelszó

jelszó újra

E-mail cím

Telefonszám

(nem kötelező)

vagy
azonnali belépés a közösségi oldaladdal
Már van felhasználói fiókod?
Jelentkezz be itt!
reg form userimg
reg form userimg
reg form userimg
reg form userimg

Már 78 024 felhasználónk van

Válassz egyedi felhasználónevet és számodra könnyen megjegyezhető jelszót. E-mail címed pontosan írd be, mert oda küldjük regisztrációs adataidat.

 • A fórum használata
 • Privát üzenetküldés a regisztrált tagok között
 • Kedvencekhez adás, hirdetésfigyelő
 • Gyorsított jelentkezés, elérhetőségeid automatikus kitöltése
 • Elérhetőségek lekérése ingyenes apróhirdetésből vagy felhasználó adatlapjáról
 • Titkos munka és hirdetési ajánlatok
 • Rejtett jelentkezők felfedése
A weboldalon található tartalmak, képek és szövegek erotikus jellegűek is lehetnek és kizárólag felnőtt látogatók számára készült, így a feltöltött tartalmak egyesek számára sértőek lehetnek. Az oldalon lévő tartalmakat felhasználóink helyezik el, így ezekért ők vállalják a felelősséget. Amennyiben nem múltál el 18 éves (egyes országokban 21 éves) vagy az oldal használata számodra jogszabályellenes, illetve sértő, akkor kérjük hagyd el az oldalt.
A TOVÁBB gomb megnyomásával belépsz az weboldalra és egyidejűleg kijelented, hogy betöltötted a 18 évet, illetve engedélyezed a cookie-k használatát a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.
Elfelejtetted a jelszavad?

Írd be a regisztrált e-mail címedet és kattints az 'Elküldöm' gombra! E-mailben kapsz tőlünk egy link-et, amire kattintva beállíthatod az új jelszavadat és azonnal beléphetsz!