Az egymással rokoni / baráti kapcsolatban álló gyanúsítottak szoros felügyelet alatt tartották a szexmunkás lányokat

A gyanú szerint legalább kilenc, kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar nő Németországba, Berlinbe történő kiutazását/szállítását és szállását szervezték és felügyelték abból a célból, hogy ott erotikus szexmunkát végezzenek. 

Amit a szexuális szolgáltatásokért cserébe kaptak a vendégektől, részben vagy egészben elvették, és azt saját megélhetésükre fordították.

Az áldozatoktól 2013 és 2019 között így több tízmillió forintot szereztek, olvasható a Police.hu-n.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya nyomozást folytat id. B. Zsolt, ifj. B. Zsolt, B. Attila és B. János sátoraljaújhelyi lakosokkal szemben emberkereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt.

Az elkövetők Berlinben az áldozatok erotikus munkavégzését állandó felügyelet alatt tartották, meghatározva nekik a munkaidőt és a helyszínt, illetve a tőlük elvárt napi bevétel minimum összegét.

A hatóságok július 13-án öt helyszínen csaptak le egyszerre, és négy férfit előállítottak - mobiltelefonokat, SIM kártyákat, feljegyzéseket, készpénzt és egy autót is lefoglaltak

A rendőrség az elkövetőket emberkereskedelem bűntettével gyanúsítják, de csak egyikőjük letartóztatását kezdeményezték.

A gyanúsítottak terhére rótt minősített emberkereskedelem bűntett büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés.