Szexpartikat szervező erotikus cégben lett tulajdonos a brit kormány és minden adófizető

A covid (koronavírus) járvány miatti támogatásokkal automatikusan tulajdonrészt szerzett a Egyesült Királyság Treasuryje és rajta keresztül minden brit adófizető tulajdonos lett egy olyan cégben, ami angliai szexpartikat szervez. A támogatási programot irányító brit bank angolos higgadtsággal reagált, szerintük a támogatási feltételek világosak. 

Bár sajnos ehhez sem II. Erzsébet királynőnek, sem Boris Johnson kormányfőnek nincs köze.

És hogy mi történt? 

A KillingKittens.com nevű erotikus platformot Emma Sayle alapította. Az üzletasszony Cambridge hercegnéjének volt a korábbi iskolatársa – számolt be a Világgazdaság. 

A részvényeket a brit pénzügyminiszter, Rishi Sunak által létrehozott Future Fund programon keresztül szerezte meg a kormány – írta meg a Financial Times. Ez az alap nyújtott az életben maradáshoz szükséges tőke injekciókat a pandémia alatt bajba került vállalkozásoknak. A koronavírus-járvány éveiben a Killing Kittens a csőd szélére sodródott, mivel a lezárások ellehetetlenítették a rendezvények szervezését. 

A Killing Kittens ahogyan a platformon nevezik magukat, egy szexuálisan felszabadult közösségi hálózat, ahol a 'kismacskák' ellenőrzés alatt vannak...

Ezt akár a Red-Life hálózat is elmondhatja magáról, hiszen mi meg a hirdetőket ellenőrizzük, de azt nagyon mélyen. 

A Killing Kittens platformon kifejezetten hedonista közösségi tevékenységeket lehet szervezni, gyakorlatilag szexpartikat. A cég nagyon pörgött, értékeltsége 2019-re a járvány előtti utolsó évben 5 millió fontos, akkori árfolyamon 1,9 milliárd forintos lett.

„Különös záradék”

A cikk szerint a Future Fund programban nyújtott kölcsönöknek van egy olyan különös záradéka, hogy a kölcsönért cserébe a megsegített vállalkozásokba fektetett pénz egy idő után a cégben lévő részesedéssé változik. Ilyen formában szerzett a brit kormány részesedést a vállalatban. 

A Future Fund nevű alapot a szigetország kormánya azért hozta létre, hogy finanszírozást nyújtson a koronavírus-járvány miatt bajba jutott cégeknek. A kincstár ezen keresztül szórt ki 125 ezer és 5 millió font közti támogatásokat a versenyszektornak.

A támogatási szerződés része azonban, hogy egy idő után a külső finanszírozás az értékeltség arányában tulajdonrésszé változik.

A Future Fund több mint 1100 cégnek nyújtott támogatást bő 1,1 milliárd font értékben. A programot irányító, állami tulajdonú British Business Bank oldala szerint idén márciusig 337 cégben lett így tag a kincstár, köztük egy kannabiszcégben, a Bolton Wanderers focicsapatában, vagy a Bruce Dickinson Iron Maiden-frontember által is tulajdonolt, hibrid repülőket tervező startupban.

A járvány azonban agyoncsapta a szexparti-bizniszt, hiába próbálta az ágazatot életben tartani a brüsszeli magyar diplomácia. A Killing Kittens pályázott a brit állami támogatásra és csont nélkül elnyert 170 ezer fontot, akkori értékén nagyjából 64 millió forintot. Sayle azt mondta a hírt először közlő Financial Times-nak, hogy a legutóbbi tőkebevonási körben 1 millió fontot húztak be, ami 15 millió fontra értékeli a céget. Az állam tulajdona 1,5 százaléknyi, ezen az értékeltségen 225 ezer fontot ér. „Szóval a kormány befektetése igazából megtérült.”

Az appnak csak a szigetországban 180 ezer tagja van, bevételeinek 80 százalékát belföldről szerzi. 

Emma sayle: a maszk mögött - a zártkörű killing kittens erotikus klub alapítójának igaz története címmel megjelent egy könyv is, aminek rövid bemutatása: 

Egy ​hírhedt klub, ahol a titkos partik vadabbak, mint A szürke ötven árnyalata…

Egy hely, ahol az elegáns álarcok mögé rejtőzve szabadon engedheted legtitkosabb vágyaidat…

Orgiák, ahol a nők irányítanak…

Emma Sayle átlagos lány: szerető otthonban nevelkedett, boldog gyermekkora volt, és állandó barátja van. Saját vállalkozását irányítja: partikat szervez. Ám Emmának van egy mocskos kis titka: ezek a partik nem szokványos összejövetelek. Dekadensek, hedonisták, és titkos helyszíneken kerülnek megrendezésre; ezek a partik a vágy és bujaság világába invitálnak, és a nők öröme áll a középpontjukban. Ezeken a partikon bármi megtörténhet.

Míg maga Emma szigorúan távol marad az események sűrűjétől, izgatottan látja, hogy minden egyes éjszaka vadabb, extravagánsabb és népszerűbb, mint az előző. Az már biztos, hogy jóhírét kockáztatnia kifizetődött. Ám minden változni kezd – és a következmények katasztrofálisak is lehetnek. Emma ugyanis megtudja, hogy a barátja megcsalja egy klubtaggal. Az élete kezd darabokra hullani… A szenvedély és gátlástalan bujaság örvényében van-e még remény, hogy egy napon rátalál az igazira?