A tavalyi évhez képest nőtt a prostitúcióra kényszerített nők száma Németországban

Marcel Luthe (44, független képviselő) összefüggést lát a Corona-válság és a növekvő bűnözés között, különösen a kényszerprostitúció területén.

Mivel: "A rendeletek azt jelentik, hogy a legális bordélyházaknak be kell zárni, miközben az illegálisak dübörögnek - és ezzel együtt kényszerprostitúció és emberkereskedelem is" - kritizálja Luthe.

Ezt sokan első kézből tudják, mivel bár teljesen be van tiltva az erotikus munka Németországban, mégis sorra keresnek új lányokat szexmunkára. Azonban mindenféle biztonsági háttér és bejelentés nélkül a lányok teljesen kiszolgáltatottak lesznek a vendégekkel és a főnökeikkel szemben.

test

Európa legnagyobb bordélyháza a Pascha Köln-ben Németországban csődbe ment a koronavírus miatt

Csúcsidőben Európa legnagyobb bordélyházában naponta 120 prostituált dolgozott! A Pascha

2020-09-04  EROTIKUS MUNKA BLOG

Korábban mindig támaszkodhattak a rendőrség segítségére, most azonban a lányok félnek jelenteni bármilyen komoly esetet is

Hatalmas összegű bírságot kaphatnak az illegális munkavégzésért, valamint félnek, hogy többet nem dolgozhatnak majd az országban. Sok esetben a lányok nincsenek tisztában a jogaikkal és nyelvtudás hiányában még védtelenebbek.

A helyzet a következő: Berlinben tavaly 70 bűncselekményt vizsgált a kényszerprostitúció területén a rendőrség, ami már így is jóval több, mint 2019-ben.

Ezt bizonyítja a Szenátus válasza Luthe nemrégiben benyújtott kérésére is. A kényszerprostitúció áldozatainak többsége német származású volt (25), őket követte Bulgária (13), Románia (12), Vietnám (7) és Magyarország (4).

Luthe azonban azt feltételezi, hogy a be nem jelentett külföldi származású prostituáltak száma sokkal nagyobb, mivel a nyelvi problémák miatt gyakran nem is tudják, honnan lehet segítséget kérni.

"A szenátusnak nem szabad figyelmen kívül hagynia tetteinek következményeit, de célzottan kell segítenie az áldozatokat, és aktívan többnyelvű segítséget kell kínálnia - például a Kurfürstenstrasse-n" - követeli. Luthe nem tartja elegendőnek a kényszerprostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak a Szenátus által említett segítséget.