Pont került a védtelen szexmunkát végző lány gyilkosának ügyére - életfogytig tartó fegyházbüntetés vár az elítéltre

Vádat emeltek az ellen a mátészalkai férfi ellen, aki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szerint 2018-ban megölt egy magyar erotikus munkás lányt, pár nappal később pedig egy rablás során életveszélyesen megsebesített egy bolti eladót.

A vádirat szerint az akkor 41 éves férfi 2017 elején munkanélküli lett, anyagi gondjai támadtak. Ezt eltitkolta a vele élő édesapja elől. Úgy tett, mintha lenne munkája, mindennap elindult otthonról. Beült az autójába és autózott, vagy olvasgatott, de több erotikus munkát végző lány szolgáltatását is igénybe vette.

2018. november 16-án az egyik kisvárdai áruház parkolójában felajánlkozott neki egy fiatal nő. Beült az autójába, akit egy közeli földútra vitt a férfi. Itt aztán "a szolgáltatás közben" eddig tisztázatlan okból összevesztek egymással. A férfi magához vette az autó ajtajában tárolt, 20 centis pengéjű konyhakést, amivel többször mellkason és fejen szúrta a nőt, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A férfi elvette a nő pénzét, majd a holttestet fóliába csomagolta és betette a csomagtartóba. A rendőrség tíz nap múlva találta meg az áldozatot az autóban.

A történet ezzel nem ért véget. Ahogy korábban megírtuk, 2018. november 22-én, délben, a férfi az egyik nyíregyházi ruházati butikba ment, hogy pénzt szerezzen.

Vásárlási szándékot színlelt, így érte el, hogy a boltban eladóként dolgozó nő a pénztárgépbe beüsse a termékek árát. Eközben a sértetthez lépett, és a magával vitt, engedély nélkül tartott pisztolyával leütötte a nőt, aki a földre esett -  olvasható az ügyészség közelményében.

A férfi ráült a földön fekvő áldozatára, aztán a pisztolyt a fejéhez szorította. Elővette a korábban is használt kését, amellyel többször megszúrta a sértett hasát, combját. Ekkor ért a bolt elé egy férfi, aki a kirakatot verve elriasztotta a férfit, aki úgy menekült el, hogy pénzt végül nem vitt magával. Az eladónő életét csak a gyors és szakszerű orvosi ellátás mentette meg, sérülései így is két hónap alatt gyógyultak.

A szexmunkás lányt meggyilkoló férfit a rendőrök másnap a lakásán fogták el és őrizetbe vették, azóta is letartóztatás alatt áll.

Az ügyészség nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés, kifosztás és lőfegyverrel visszaéléssel vádolja a férfit, akivel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy legkorábban harmincöt év múlva vizsgálja meg a bíróság azt, hogy a vádlott feltételes szabadságra bocsátható-e.

Forrás: origo.hu