A koronavírus következtében meghalt Anglia egyik legrettegettebb sorozatgyilkosa

Elhunyt az angol kriminalisztika huszadik századi történetének egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa. Kifejezetten olyan lányokat gyilkolt akik erotikus munkát végeztek az Egyesült Királyságban.

A bradfordi volt teherautó-sofőrt 74 éves korában érte a halál a kórházban

A koronavírus okozta Covid-19 betegségben szenvedett, börtönéből kórházba szállították, de nem volt hajlandó gyógykezelésnek alávetni magát. Sutcliffe-nek több más, krónikus betegsége is volt.

1981-ben börtönbe került, miután a rendőrök 1981. január 2-án elkapták egy Olivia Reivers nevű 24 éves prostituálttal. Bevallotta tetteit, majd azt állította, hogy Isten utasította arra, hogy prostituáltakat és rossz életű nőket gyilkoljon, így megtisztítva az utcákat a bűntől és erkölcstelenségtől.

13 nő meggyilkolásáért és további hét gyilkossági kísérletért ítélték el

A köznyelvben csak yorkshire-i hasfelmetszőként emlegetett Sutcliffe először 1975-ben gyilkolt, és utána hat évig tartotta rettegésben az észak-angliai Yorkshire megye lakosságát folyamatosan ismétlődő támadásaival.

Az, hogy Sutcliffe valóban rendszeres vendége volt-e prostitáltaknak fiatalkorában, nem egyértelmű.; azonban több forrás szerint biztosan kukkoló volt, és előszeretettel „kémkedett” így szexmunkát végzők után, akik épp vendégeiket szolgálták ki.

Áldozatai és a támadásait túlélők között voltak prostituáltak, de nem mindegyikük volt az. Utolsó, tizenharmadik áldozata például egy Jacqueline Hill nevű leedsi egyetemi hallgató volt. 

Sutcliffe szinte mindegyik esetben kalapáccsal támadt, de azért nevezték el yorkshire-i hasfelmetszőnek, mert áldozatai közül többet késsel, illetve csavarhúzóval összeszurkált és megcsonkított.

Haláláig felesége volt Peter Sutcliffe legközelebbi hozzátartozója; leveleztek egymással és rendszeresen látogatta is volt férjét, attól függetlenül, hogy azóta újra házasodott.