Erotikus munka, szexmunkások és Proof of Peach a blokkláncon? 

Sok erotikus felnőtt tartalmakat készítő alkotó elkezdte használni a blokkláncot, mivel a múltban gyakran volt problémájuk a cenzúrával. A blokkláncnak és a stablecoin fizetéseknek köszönhetően azonban a felhasználók adatai teljes védelem alatt állnak az ilyen platformokon.

Mint iparág, a pornó mindig is segített az új technológiák kifejlesztésében és elterjesztésében, a videomagnótól kezdve az online fizetési rendszereken át a haptikus visszajelzésig. A Web3 folytatja ezt a hagyományt, és alkalmasnak bizonyulhat arra, hogy szerepet játsszon az erotikus munkát végzők nagyobb gazdasági függetlenségének és biztonságának biztosításában. A szexmunkások a pornó NFT-ket használják, hogy átvegyék az irányítást a tartalmuk felett.

Azoknak a lányoknak akik online erotikus vagy webkamerás munkából élnek pl. live streaming, Onlyfans, vagy pornófilmek, kemény körülményekkel kell szembenézniük a szakmájukban. A platformok elvonják keresetük hatalmas százalékát. A széles körben elterjedt, legalizált intézményi diszkrimináció is akadályozza a megélhetésük megteremtésének képességét. Ezért a szexmunkások a Pornó NFT-ket és a kriptót választották biztonságos, megbízható fizetési formaként. És bár figyelemre méltó tanulási görbével jár, amit megtanulnak, az jól átvihető a nem-pénzalapú tokenekre is.

Így érkezett meg a Web3 szexmunka, azaz a Proof of peach

A Pornó NFT-ken keresztül a szexmunkások személyre szabott videók, képek és fizikai tárgyak formájában kereskedhetnek áruikkal. Az erotikus munkát támogató projektek már elszaporodtak, ahogy azt tapasztalhatjuk. A Proof of Peach, a Solana blokkláncon készült új platform, amelyet úgy forgalmaznak, mint egy "szexmunkások által a szexmunkásoknak" épített hálózatot, az egyik legjobb példa erre.

pornós munka

Egy tech vállalkozó és volt szexmunkás létrehozott egy olyan felületet, amely a blokkláncot és a stablecoin fizetéseket használja a teljes adatvédelem biztosítása érdekében. A Proof of Peach egy új, alkotó által vezérelt platform. Crass Kitty, egy cam-lányból lett tech-rajongó alapította, aki azóta a NEAR Protocolnál termékmenedzserként dolgozott, és társalapítója volt a sikeres Solana NFT projektnek, a Degenerate Ape Academy-nek, a Proof of Peach arra összpontosított, hogy egy etikusabb és kifinomultabb modellt indítson el a felnőtt szórakoztatásban. Nevét ismerhetjük korábbról, mikor létrehozta Keyhole Club-ot.

Crass Kitty szerint:

A rajongók az általuk megvásárolt NFT mögött lévő tartalmakat tekinthetik meg. Miután megkaptad az ingyenes NFT-t, a megvásárolt tartalmat a pénztárcádhoz és az NFT-hez tudjuk csatolni. Ha az NFT-t egy másik pénztárcába helyezed át, az összes megvásárolt tartalom is vele együtt megy.

A cégmodell innovatív. A "Proof of Peach" ügyfelei a Phantom pénztárcájukat használják, hogy ingyenesen készítsenek egy "creator tokent". Ez hozzáférést biztosít számukra egy adott alkotó oldalához, ahol a felhasználók a szexmunkások által megjelölt áron vásárolhatnak egyes fotókat és videókat. A fő célja a pornó-NFT-gazdaság megteremtése, mivel minden felhasználó NFT-gyűjteménye más és más lesz, még akkor is, ha ugyanattól a tartalomkészítőtől gyűjtöttek NFT-ket. És bár a vállalat hangsúlyozza, hogy nem támaszkodik a jogdíjakra, mint üzleti modelljének egyik alappillérére, mégis biztosítja azokat mind a rajongóknak, mind az alkotóknak. Ha egy rajongó továbbértékesíti a tagsági tokenjét (a hozzá tartozó összes NFT-tartalommal együtt), akkor az eladás nagy részét ők kapják. Az alkotó ennek 6,9 százalékát szerzi meg, a Proof of Peach pedig a 6,9 százalék 10 százalékát. Az alkotók határozzák meg az általuk értékesített tartalmi NFT-k eredeti árát, amelyből a platform 10 százalékos részesedést kap.

erotikus munka online

A WEB3 SZEX SZAKÉRTŐJE

Crass Kitty volt már cam girl és sztriptíztáncosnő. Dolgozott a FetLife-nál is, mint termékmenedzser a hitelkártyás fizetés feldolgozásában. “Pontosan ismerem az iparág minden csínját-bínját, mind kriptopénzügyi szempontból, mind pedig a szexmunkások igényei szempontjából.”

Az NFT térben virágzó felnőtt tartalmak egészséges ökoszisztémája segíthet a társadalom lassú, de folyamatos fejlődésének korszerűsítésében a szexmunka, sőt magának a szexnek a normalizálása felé. "Úgy gondolom, hogy a szexmunkások nincsenek teljesen támogatva a Web2-ben. Sok diszkriminációval kell szembenéznünk, és nehéz beilleszkednünk a való világba. De úgy érzem, minél inkább megmutatjuk az embereknek, hogy itt vagyunk és nem vagyunk rossz emberek, annál inkább elfogadnak minket. Ez nem az ördögtől való. Mindenki néz pornót. Mindenki szexel. Nincs ebben semmi furcsa."

Üzlettársával júliusban kezdték el a Proof of Peach építését, szeptemberben pedig el is indították. Az oldalra felvettek néhány ismert alkotót, köztük No Face Girl-t, VickieJay-t és Alix Lynx-et. “Hét alkotóval indultunk és most már húsznál tartunk, körülbelül két hónap alatt. Tehát fenntartható növekedés tapasztalható.”

ANONIMITÁS ÉS A PLATFORM CÉLJA

A vállalat hamarosan elindít egy ajánlóprogramot az felnőtt tartalmat gyártól számára, hogy más alkotókat toborozhassanak. Emellett elindították a hozzászólások, a kedvelések és a jattolás rendszerét is. Ezeket USD coinban (USDC) fizetik ki. Mindenért így fizetnek az oldalon. Arról azonban fogalmuk sincs, hogy kik az ügyfeleik. Az anonimitással kapcsolatban az egyik dolog, hogy nem tudnak demográfiai adatokat gyűjteni.

Eléggé anonim, mert csak egy pénztárcához kapcsolódnak. A rajongóknak és az alkotóknak valóban fel kell tölteniük egy azonosítót és egy szelfit, hogy felkerüljenek a platformunkra, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy elmúltak 18 évesek. Viszont mi soha nem látjuk ezeket az adatokat. A harmadik fél szolgáltató beolvassa, de nem kapcsolja hozzá a pénztárcához. És aztán rövid időn belül ki is dobják ezt az információt – csak az életkor ellenőrzésére szolgál.

A platform sem követi a felhasználói adatokat, de az alapítók feltételezik, hogy a legtöbb rajongó az Egyesült Államokból vagy Európából származik.

Jelenleg minden alkotónkkal havonta egyszer beszélgetünk. Aztán megpróbálunk olyan termékeket létrehozni, amelyek valós problémákon alapulnak. Például a felnőttiparban, ha van egy fotósod, akkor ki kell fizetned. Ezért a fizetéseket közvetlenül az alkalmazásba építettük be. Ha egy fotóssal, sminkessel és ügynökkel dolgozol, akkor hozzáadhatod a pénztárcájukat, mint fizetési megosztást. Minden alkalommal, amikor az alkotó tartalmát megvásárolják, a platform felosztja a kifizetéseket azoknak az embereknek, akiket az alkotó delegált. Ez egy valós problémát old meg a blokklánc technológiával.

Egy másik példa arra, hogy a blokklánc hogyan használható az alkotó és a rajongó védelmére, amikor a rajongó egyéni tartalmat akar vásárolni az alkotótól. A rajongó beadhat egy kérést egy adott tartalomra és arra, hogy mennyit hajlandó fizetni. Az összeget a blokkláncon tartják és beállítanak egy időzítőt. Ha az időzítő lejár, a rajongók visszakapják a pénzüket. Ha az alkotó ad a rajongónak egy videót, akkor a pénz az alkotóhoz kerül