Az elmúlt időszakban több botrány történt a Pornhub háza táján

Mivel egy oknyomozó újságíró munkája következtében fény derült arra, hogy az oldalon számtalan olyan tartalom látható, ami nemi erőszakot örökít meg, köztük nem ritkán fiatalkorúak sérelmére. Most egy kanadai nő, (aki a kilétét nem szeretné nyilvánosságra hozni, ezért csak Jane Doe-ként ismert) viszi perre ügyét, miszerint gyerekkorában elszenvedett szexuális bántalmazásáról készült szexvideó került fel az oldalra.

600 millió dollárra perli a világ egyik legnagyobb pornóoldalát!

Jane Doe elmondása szerint Messengeren kapta meg az ominózus videó linkjét egyik ismerősétől, melyen az akkor még kiskorú nőt az azóta már elhunyt családtagja szexuálisan bántalmazza. Mikor megnyitottam a kisfilmet, szinte lefagytam! - mondta el az akkor mégcsak 12 éves nő!

Tovább nézve a kommenteknél még több hasonló videó volt látható róla! Nyilvánvaló, hogy a kisfilmek törlése nem sokat segítene a hölgy helyzetén, mivel azokat már rég letölthették és felkerülhettek egyéb tartalommegosztó helyekre! A Pornhub azzal védekezett, hogy már megszüntette a letöltés lehetőségét a legtöbb videójuknál.

A nő szerint jobban kellene szűrni a felkerült erotikus tartalmakat és a pornhub nem alakított ki megfelelő ellenőrző mechanizmusokat a felkerülő felnőtt tartalmak szűrésére. 

3 fő váddal támadja a pornóoldalt, amit be szeretne bizonyítani:

  • az oldal nem ellenőrzi, hogy a feltöltött videók közös megegyezéssel készültek-e
  • a Pornhubnak nincs elegendő munkatársa, aki szűrni tudja a veszélyes, illegális tartalmakat
  • az oldal nem figyeli a potenciálisan gyanús, veszélyes felhasználók szokásait

Kanadában a Pornhub már került idén veszélyes helyzetbe.

Akkor parlamenti vizsgálóbizottság előtt kellett a cég vezetőinek vallomást tenniük, ahol azzal védekeztek, hogy a moderátoraik minden egyes feltöltött videót ellenőriznek és javították a jelentett veszélyes tartalmak eltávolításának hatékonyságát is. Október 20.-án a céget másik 50 nő is beperelte, akik azt állítják, egy szexkereskedelmi hálózatba rángatta bele őket egy cég, amely aztán kényszerítette őket erotikus filmek készítésére.

Az ügyet végül peren kívüli megegyezéssel zárták a felek. Ennek feltéleiről nem adtak tájékoztatást.