Nincs se bolt, se kocsma, és még erotikus munkahelyek sem - Hollandia fellázadt

Hollandiában kedden a kereskedők és a vendéglátóiparban dolgozók tüntettek a koronavírus-járványt lassítani hivatott szigorú lezárások ellen, azonban nem egyedül! Azok a nől is velük tüntettek, akiknek az erotikus munkahelyük szűnt meg, így pedig a bevételi forrásuk.

Amszterdamban és dél-hollandiai Breda városában az étterem- és bártulajdonosok, illetve üzemeltetők a lezárások elleni tiltakozás jegyében megnyitották teraszaikat, kerthelyiségeiket.

A vendéglátóiparban dolgozók ezzel azt szerették volna demonstrálni, hogy a higiéniai szabályokat úgy is be lehet tartani, ha vendégeiket a szabadban elhelyezett asztaloknál szolgálják ki.

Az ország vendéglátóegységei október óta nem nyithatnak ki, kereskedelmi tevékenységet csak előzetes megrendelésre folytathatnak.

A rendelkezések megszegése 4000 euró pénzbírságot von maga után.

Hágában azok a nől akiknek escort vagy erotikus munkájuk van, az ellen tiltakoztak, hogy nem fogadhatják ügyfeleiket, miközben a fodrász- és kozmetikai szalonok újra kinyithattak. Hugo de Jonge, a holland ügyvivő kormány egészségügyi minisztere kedden megerősítette, hogy a szexmunkások, a közeljövőben egészen biztosan nem folytathatják tevékenységüket.

A drenthéi tartományban fekvő Klazienaveen városában 140 kiskereskedő nyitotta meg üzletét a hatályban lévő rendszabályok ellenére.

„Elegünk van a jelenlegi kormány pusztító politikájából. Ha ez így megy tovább, egy kisüzlet sem fog megmaradni” - nyilatkozta a helyi boltosok szövetségének szóvivője a holland sajtónak.

A nemzeti közegészségügyi szolgálat közlése alapján kedden a hétfői adatokhoz képest 5 százalékkal nőtt az új fertőzöttek száma, 4032 embernek lett pozitív a vírustesztje - tudjuk meg a 168 cikkéből.