Covent-Garden prostituáltjainak névsora olvasható volt a 18. század második felében

A 18. század Covent-Garden prostituáltjainak névsora, vállalási listája és árlistája a Harris’s Listában

A szexmunkások hirdetései a 18. században

Az erotikus munka hirdetésekre régen is szükség volt. Igaz koránt sem a mai megszokott formában, hanem ennél jóval egyszerűbben. Több mint 200 évvel ezelőtt, a 18. század második felében, Londonban megjelenő: Harris’s List of Covent-Garden Ladies: or Man of Pleasure’s Kalendar-ban a prostituáltak név szerint szerepelhettek. A nyomtatásban megjelenő apró könyvben kb 120-180 prostituált jelenhetet meg, képek hiányában, szöveges formában. A kornak megfelelő nyelvezet és írásmód, tömören, de annál lényegre törőbben ábrázolta a szexmunkásokat. Az erotikus munka mindig is jelen volt az emberiség történetében, de tömegesen megjelenő nyomtatott formában, ami egy kis könyv formátum volt, itt volt először megjelenve.
A legtöbbet az 1791-es évben adtak el, ami több mint 8000 példány volt
Harris’s Listája 1757 és 1795 között jelent meg évente egy alkalommal és ekkor lehetett információt beszerezni a még aktív, vagy új Covent-Garden szexmunkásairól, és szexszolgáltatásairól. A férfiak sokszor kézről kézre adták a kis könyvet, mert újra megjelentetés nem volt, így a következő kiadásig mindig egy egy évet kellett várni. A korabeli fennmaradt dokumentumok alapján az 1957-es évben csak pár száz darabot sikerült eladni, de 1791-re az eladott darabszám meghaladta a 8000 darabot. Pontos adat nem ismert, mert folyamatos árusítás, és ajándékba adott könyvek számáról nincs pontos információ. 
erotikus munka londonban

A zsebkönyv az angliai férfiak számára útmutató volt

A kiadványban megjelenő prostituált adatok a következők voltak: Név, Cím, Életkor, Szexuális szolgáltatás
A kiadványban megjelenő angliai erotikus munkával foglalkozó szexmunkások plusz jövedelemre tettek szert, hiszen azon férfiak akik olvasták a zsebkönyvet célirányosan őket keresték. A zsebkönyvben megjelent a nevük, természetesen nem teljesen, az életkoruk, a szexuális szolgáltatásaik listája és nem utolsó sorban az egyéb jellemzőik pl: ének vagy tánctudás. Persze nem utolsó sorban a kiadvány minden szexmunkás szolgáltatásainak árát is tartalmazta ami öt shillingtől öt fontig volt. A kiadványban az író a saját tapasztalatai, a szexmunkásokkal együtt töltött idő tapasztalatait használta fel. Ezért a londoni szexmunkások is arra törekedtek, hogy bekerüljenek az évente megjelenő zsebkönyvbe.

A zsebkönyv története

Az első számokat 1757 és 1769 között Samuel Derrick írta, a többi megjelenő kiadás írójáról biztos információ nincs. Író az útmutatóját a híres londoni Jack Harris, Anglia egyik Pimp-tábornoka után nevezte el. Derrick elszegényedett író volt, aki nagy becsben tartotta az angliai prostituáltakat. A londoni szexmunkások titokban tartották kilétét, mert Derrick a megkeresett pénzét rájuk költötte.
Az 1769-es éveket követően az író kiléte bizonytalanná vált, mivel senki nem merte felvállalni ennek a terhét, a reformerek miatt, akik ellenezték a könyv kiadását. A kiadásban közreműködőket a londoni rendőrség egyre nagyobb erőkkel kezdte el keresni, de a könyv kiadását csak 1795-ben sikerült megfékezni. 1795-ben adták ki  Harris’s Listáját utoljára, mert akkora sikerült kideríteni a kiadásért felelős személyek kilétét. A kiadásban résztvevőket még ebben az éveben bíróság elé vitték és börtönbe zárták.  
szexmunka londonban

A könyv egyik utolsó fennmaradt példánya

A zsebkönyv egyik utolsó kiadása az 1787-es egyik példánya a mai napig megtekinthető, végiglapozható online formában a Wellcome Library gyűjteményében.

Pimp-tábornok legendája

A Pimp legenda napjainkban tovább él, hiszen a maga önéletrajzát is eladta, ami az Angol nép legendájává vált. A legendában Pimp-tábornok a bordélyházak nagy alakja, és a londoni erotikus munkások nagy hódolója. A legenda több mint 200 év után újra életre kell, hiszen egy adaptációt követően a londoni szexiparról sorozat készül, ami hamarosan látható lesz.

Az angliai erotikus munka napjainkban is kiemelkedő!

Keress angliai erotikus munkát a Red-life erotikus munka ajánlatai között.