A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Főügyészség nemzetközi együttműködés eredményeként vádat emelt a Magyarországon elfogott futtató pár ellen, és az őket segítő személyszállítással foglalkozó vállalkozó ellen is, akik a vád szerint hosszú éveken át zsákmányoltak ki prostitúcióból élő fiatal magyarországi szexmunkásokat.

A páros női tagja kezdetben maga is szexmunkás volt, majd meglátva az erotikus munkát végző lányok kihasználásában rejlő üzleti lehetőséget 2013-ban élettársával megbeszélte, hogy a nő ismeretségi köréből Magyarországon toboroz külföldi felnőtt munka végzésre magyar lányokat...

A férfi különböző nyugat-európai országokba - Svájcba, Ausztriába, Németországba és Belgiumba - szállította a magyar lányokat, és a felügyelete alatt erotikus munkát végeztetett velük.

A pénzt a magyar pár megosztotta egymással, évekig ezt az életvitelt folytatták, szexmunkás magyar lányokkal kitartatták magukat. Egyre szervezettebben működtek 2016 októberében a szervezettség egy magasabb fokára lépve egy svájci állampolgárral szövetkezve egy olyan – a nők kizsákmányolásán alapuló – bűnszervezetet hoztak létre, ahol a feladatokat egymás között megosztották, és a részesedést előre megbeszélték.

A Magyarországon bíróság elé állított pár feladata továbbra is az volt, hogy magas kereseti lehetőség ígéretével erotikus munkára vállalkozó magyar lányokat toborozzanak és őket részben a személyszállítással foglalkozó III. rendű vádlott segítségével Svájcba szállítsák.

A svájci férfi lakásában működő bordélyházban szállásolták el a lányokat, és a bűnszervezet férfi tagjai szállították őket kuncsaftokhoz, míg az egyik Svájcban élő magyar nő tanította be a lányokat, közölte velük, hogy milyen szolgáltatást várnak el tőlük. A vád szerint A LÁNYOKNAK A KERESETÜK 50 %-ÁT ÁT KELLETT ADNIUK A BŰNSZERVEZET TAGJAINAK, EZEN TÚLMENŐEN A SZÁLLÁSÉRT, A SZEXHIRDETÉSEKÉRT, AZ ÜGYFELEKHEZ TÖRTÉNŐ SZÁLLÍTÁSÉRT IS KÜLÖN KELLETT FIZETNIÜK, így a keresetük töredék részével rendelkezhettek szabadon.

Az EUROJUST segítségével megvalósuló svájci-magyar együttműködés eredményeként a bűnszervezet három tagja Magyarországon, másik három tagja pedig Svájcban áll bíróság elé. A bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntettével és kitartottság bűntettével vádolt személyekre a főügyészség a legsúlyosabb – fegyház - büntetés kiszabását indítványozta, azzal, hogy a kizsákmányolt nőktől elvett több millió forint összegre a bíróság vagyonelkobzást is rendeljen el.

2019 január óta Magyarországon változott a prostitúciós ügyek jogi megítélése, elbírálása, mostantól az EU-s egyezményeknek és a nyugat-európai joggyakorlatnak megfelelően a hatóságok a legtöbbet emberkereskedelemként kezelik majd Magyarország területén. 

Ha Te is áldozata lettél hasonló bűnbandának, vagy bármilyen hasonló jellegü kizsákmányolásnak vagy kitéve, akkor ebben a cikkben találod a számodra fontos és hasznos információkat. Kérj segítséget mihamarabb!

A témához szorosan kapcsolódik 1 másik cikkünk, amiben hosszú évek óta húzódó jogi ügyre világítottunk rá, melynek részese egy magyarországi hölgy is, aki Németországban, Bremerhaven városában él hosszú évek óta és ott a német jogok alapján teljesen legálisan dolgozik bordélyház vezetőként. Mivel a mindennapi munkájához tartozik az ott dolgozó és az érkező magyar lányokkal való kapcsolattartás is, így megvádolták Magyarországon lányok futtatásával, emberkereskedéssel és egyéb finomságokkal is, ami legfőkképpen azért vicces, mivel időközben úgy tudjuk megkapta a német állampolgárságot is és természetesen Németország semmilyen szinten nem indított ellene bűnvádi eljárást, mivel tevékenysége eddig is és ezután is maximálisan legális ott. 

Ettől függetlenül sajnos Magyarország területére nem léphet be (nem mintha szeretne), mivel azonnali elzárás fenyegetné őt. Német ügyvédjével évek óta küzdenek, hogy megértessék a magyar hatóságokkal, hogy teljesen legális amivel keresi a pénzét külföldön. A story sok sok interjúból áll már és annál is több bírósági ügyből, de se eleje se vége. 

Véleményünk szerint mint, ahogyan már sokszor megtörtént ismét példát akartak mutatni egy 'üggyel', miközben Magyarország területén hihetetlen mértéket öltött a szexturizmus, az escort lányok tevékenysége és a Sugarbaby effektus, ami lényegében sok sok ezer támogatót kereső főiskolás és munkanélküli fiatal lány mindennepját fedi le. 

Érdekességként megosztanánk a nagyközönséggel, hogy ezidáig csak a mi hirdetőoldalunkon 60040 jelentkezést töltöttek ki főleg magyar lányok, akik egytől egyig a fent említett országok egyikébe is dolgozik folyamatosan és viszi haza Magyarországra az euró és frank milliókat, ami nem kicsit támogatja a magyar gazdaságot is... Arról nem is beszélve hogy jelenleg 5359 erotikus munka ajánlatot találhattok az oldalunkon...