Magyar lányok kizsákmányolására épült bűnszervezetet kapcsolt le a nyíregyházi rendőrség

Magyar elkövetők futtattak, és zsákmányoltak ki nőket Nyugat-Európában

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen elkövetett nők kizsákmányolására, és emberkereskedelemre épülő bűnszervezetet ellen folytat büntetőeljárást magyarországi elkövetők ellen.

A megalapozott gyanú szerint:

A gyanúsítottak 2018 és 2020. május elejéig Németországban üzemeltettek bordélyházat...

A németországi bordélyházban az általuk kiszervezett, és kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar állampolgárságú nőkkel folytattak prostitúciós tevékenységet. A lányok keresetének nagy részét elvették, és abból saját megélhetésüket finanszírozták. A több gyanúsított együtt, és összhangban dolgoztak. A németországi erotikus munkát együtt szervezték, bele értve a lányok beszervezését, kiutaztatását, a bordélyház üzemeltetését, és a hirdetések feladását. Az erotikus munkából élő lányok keresetének nagy részét elvették, amit ezek után egymás között elosztották.

  

A magyarországi bűnszervezet tagjai a németországi bordélyház üzemeltetését megelőzően, az általuk beszervezett lányokat Svájcban, Ausztriában és Belgiumban kényszerítették erotikus munkát dolgozni. A lányok jövedelmét nagy részben, illetve gyakran egészben elvették, és ellenállás esetén bántalmazták őket.

Intézkedés:

Kihallgatás, őrizetbe vétel...

A gyanúsítottak kihallgatása megtörtént, volt akit a rendőrök bűnügyi őrizetbe vettek, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Írta a police.hu