Családi vállalkozásban futtathatott lányokat egy hódmezővásárhelyi nő és két fia 2016 óta

Újabb közvetítőket fogtak el a rendőrök, ezúttal azonban a teljes család részt vett a kerítésben és a szexmunka szervezésében.

A Police.hu oldal arról tájékoztat, hogy öt fiatal, korábban is prostituáltként dolgozó nőt kényszerítettek 2016 és 2019 között erőszakkal és fenyegetéssel arra, hogy erotikus munkát végezzenek, majd az ezért kapott pénzt elvették tőlük, és saját megélhetésükre fordították.

Az áldozatokat általában a közösségi oldalakon ismerte meg az idősebb férfi, K. A.: először szerelmi viszonyt alakított ki velük, majd meggyőzte őket arról, hogy neki dolgozzanak prostituáltként. A megkeresett pénzből a lányok semmit nem kaptak, sőt, K. A. gyakran megalázta és bántalmazta őket de az is előfordult, hogy éheztette, vagy kábítószer fogyasztásra kényszerítette a neki dolgozó szexmunkásokat.

Míg K. A. közvetlenül a lányokkal foglalkozott, a férfi édesanyja, F. K. és kiskorú testvére, K. D. a hirdetéseket és a lányok szállítását kezelte.

A "családi vállalkozással" az NNI szerint közel 20 millió forintot kerestek az elmúlt években.

Március 23-án reggel tartottak a nyomozók házkutatást a család két hódmezővásárhelyi és egy sándorfalvai lakcímén, ahol hétmillió forint értékben foglaltak le tőlük aranyékszert, használati cikkeket, készpénzt, és zárolt üzletrészeket.

Mindhárom családtagot a Nemzeti Nyomozó Iroda emberkereskedelem bűntettével és további bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja, bűnügyi őrizetbe vette őket, és kezdeményezte letartóztatásukat.

Ha beigazolódik a gyanú, akkor az elkövetőket akár 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik.