Az erotikus munkahelyek hat kantonban vannak bezárva, azonban ez nem segít

Hónapok óta tilos a szexuális szolgáltatás nyújtása erotikus munkahelyeken hat kantonban: Zürichben, Basel-Stadtban, Aargau-ban, Luzernben, Nidwaldenben és Ticinóban. Ezt a fertőzés magas kockázatával indokolják.

Éppen a múlt héten Aargau kanton meghosszabbította a tilalmat legalább április közepéig. Azt írják, hogy a szoros fizikai érintkezés és az egymás által nem ismert emberek nagy ingadozása miatt ezekben a munkakörökben mind a megnövekedett fertőzésveszély, mind az átviteli láncok nehezebben követhetőek. Hasonlóan nyilatkoztak Zürich kantonban is.

Bár nincs erotikus munka, de mégsincs kevesebb fertőzött

A kantonok azonban semmilyen számot nem tudnak szolgáltatni annak bizonyítására, hogy a prostitúció több koronavírus esetet okozna.

Ezek a számok nem is léteznek - mondja Rebecca Angelini, a Procore, a szexmunkásokkal foglalkozó tanácsadó központok országos hálózatának ügyvezető igazgatója.

A megbetegedések száma a prostitúciós tilalommal rendelkező kantonokban nem alacsonyabbak, mint a többieknél.

„Egyéb testkezelések, például masszázs vagy kozmetikumok továbbra is megengedettek. A diszkrimináció egyik formája, hogy csak a szexkereskedelem tilos.”
- Rebecca Angelini - a Procore ügyvezető igazgatója

Szexmunka feketén

A valóságban a szexmunkások nehéz helyzete miatt a munka egyébként is folytatódik - csupán egyszerűen "feketén". - hangsúlyozza Angelini.

Mivel a feketén dolgozó nőket nem könnyű elérni, így a nemi úton terjedő betegségek, például a gonorrhoea vagy a szifilisz fertőzések növekedéséhez vezet. A nyitásnak egészségügyi szempontból is lenne értelme. Most az SP benyújtott egy megfelelő kezdeményezést Aargau kantonban, hogy az azonnali hatállyal feloldják a szexmunka tilalmát.