Webcam munka! Megéri vagy nem?

Nagyon sok téves információ kering az interneten a webkamerás munkáról, tipikusan a mindenki tud róla valamit esete áll fenn. Van aki az alvilággal ijesztegeti a lányokat, van aki azzal, hogy majd jól átverik és kihasználják.

Nagyon fontos tisztázni még az elején, hogy a webcam munka minden típusát különböző erre szakosodott weboldalak teszik lehetővé. Ezeken az oldalakon, bárki dolgozhat aki megfelel az alapkövetelményeknek, pl. elmúlt 18 éves, rendelkezik a megfelelő okmányokkal amivel ezt igazolja, vannak normális minőségű fotói stb. Tehát már itt megnyugtatnék mindenkit, hogy az alvilág nem fog bekúszni alattomos módon senki életébe csak azért mert webkamerás munkát végez.

Kinek éri meg a webkam munka?

A következő szereplő a stúdiók, akik arra szakosodtak, hogy lehetővé tegyék a lányok számára, hogy végezzék ezt a tevékenységet. Lehet ezt otthonról is csinálni, de 0 szakmai tapasztalattal sok eredményre senki ne számítson. Ezek a stúdiók jó esetben akár évtizedes szakmai tapasztalattal a hátuk mögött, mindenkit meg tudnak tanítani a szakma fortélyaira. Ezenkívül rendelkeznek olyan technikai háttérrel amit otthon nehéz és költséges lenne biztosítani.

Eloszlatnám azt a tévhitet is miszerint a lányok kényszerítve lennének erre a munkára. Lehet, hogy tőlünk keletebbre ez a szokás, de Magyarországon mindenki szabadon választhat. Főleg, hogy azokban a stúdiókban ahova érdemes is elmenni dolgozni, minden esetben szerződést kötnek, teljesen hivatalos módon.

Van-e veszélye a webcam munkának?

Fizikailag semmiképp, hiszen a webkamerás munka legnagyobb előnye, hogy fizikai kontaktus nem létesül. Nem is létesülhet, hiszen azok az oldalak amik lehetővé teszik az egész munkát, tiltják bárminemű személyes adat cseréjét. A modell művésznéven dolgozik, teljes mértékben védik az anonimitását. Az országtiltás minden komolyabb oldal esetén működik, tehát nem áll fenn a veszélye, hogy a szomszéd rátalál bárkire is.

Akinek belefér az értékrendjébe, próbálja ki a webkamerás munkát, egész biztosan jobban megéri, mint szórólapozni.