Valószínűleg nem veszik el a szexbabák a szexmunkát, de van jövőjük

Több országban megjelentek már pár éve a szexbaba házak, azaz olyan 'bordélyok', ahol nem igazi erotikus munkát végző lányok, hanem szexbabák fogadják a férfiakat, párokat. A jelenlegi helyzet, azaz a koronavírus terjedése valószínűleg népszerűbbé fogja tenni ezeket a vállalkozásokat. Budapest egyik modern épületében is elérhető ez a jellegű szolgáltatás, ahol 6 szexbaba várja a vendégeket. 

Köszönöm, egy élmény volt veled...

mondja a találkozó végén az egyik baba, aki egészen addig alig szólalt meg. Nincs búcsú,, érzelmek és nagy szavak, csak megköszöni és ennyi. A többi 'lány' Sky, Maya, Angel, Wendy és Lucy nem szólnak semmit. A vendégek félóráért 10.000et, egy óráért 15000et adnak a találkozóért - persze nem a kezükbe, mert hát nem igazi lányok...

A lassan 1 éve nyitva lévő budapesti szexbabákat kínáló 'üzlet' több helyen hirdeti magát, akár a metróaluljáróban vagy a interneten is megtalálhatóak a hirdetéseik. 

Hivatalosan tárgyi eszközöket adnak bérbe....

Az alapítás előtt piacfelmérést végeztek a tulajdonosok és mivel már voltak hasonló üzletek Európában, így könnyen körbe lehetett nézni mi a kínálat. Barcelónában évekkel  ezelőtt megnyílt egy szexrobot bordély, ahol a mesterséges intelligenciával felszerelt, kommunikatív babák nyögnek és beszélnek a testnyílásaikról. Ugyanígy más országokban, Németországban (Dortmundban), Olaszországban, Japánban meg úgy elég sok helyen nyíltak, vagy legalább próbáltak nyílni hasonló jellegű helyek a 2010-es évek során – habár azért ezek is ellenállásba ütköztek, a párizsi házat például néhány hét után be akarták szántani. Ennek ellenére idő kérdése volt, hogy Magyarország is sorra kerüljön, 2018-ban történtek az első próbálkozások, de ezek nem jártak sikerrel, a Sexy Doll House 2019-ben konkurencia nélkül tudott elindulni ezen az úton.

A ház első babája egyedül rendelkezik a beszédközponttal a ház többi 'lánya' közül. Angolul beszél természetesen és néha hisztizik ha nem szólnak hozzá. 

A szexbabák változó árkategóriába eső tárgyak. Magyarországon nem gyártanak ilyeneket, külföldön azonban az alapjuk szinte mind ugyanaz: fémvázas test, ami alakonként változó formájú, az emberi csontvázhoz hasonlóan (de jóval kevésbé) tagolt, mozgatható részek, illetve szilikon bőr.

A fej félig fém, félig műanyag, ezt veszi körbe a kicsit ragadós szilikonanyag, aminek a felülete érzésben módosítható egy erre kitalált por segítségével. A paróka rögzített, a sminkelésük a tulajtól függ, a csípők sokszor aránytalanul kicsik, a mellek sokszor aránytalanul nagyok.

A hüvelyük viszont nem egyszerű nyílás, hanem precízen kialakított járat

Súlyuk 30-40 kg és a legnépszerűbbek a gigantikus mellü egyedek. A babák népszerűségtől függetlenül egységárban vannak, mindegyiket fertőtlenítővel tisztítják használat után, a hüvelyükre pedig külön eszközt használnak – az ugyanis nem kivehető. Mindegyikkel óvszerben lehet csak szexelni,

Arról, hogy átvehetik e a szexmunkások szerepét a jövőben és drasztikusan csökkenne a igény a hús-vér lányokra, biztosan nem beszélhetünk! Tény, hogy vannak előnyei a szexbabáknak is, mivel nem teljesen egyértelmű, hogy megcsalásnak számít e a meglátogatásuk, bár erről a feleségek barátnők jobban tudnának véleményt alkotni, hiszen ha 1 nő vesz magának 1 vibrátort, az nem megcsalás, akkor vajon ez minek számit? 

A szexmunkások érdekeit képviselő magyar szervezet, a SZEXE álláspontja nem egyértelmű.

Szerintük is a tárgyiasítást fokozza a szexbabák létezése, de az alapvető probléma nem is itt rejtőzik, hanem ott, hogy "a nőknek minden esetben másodlagos szerepe van itthon akár a munkahelyükön, akár a politikában". A SZEXE is úgy gondolja, hogy ezek a szexbabák nem vehetik át a szexmunka szerepét, de nem baj ha ilyen jellegű szexbabás házak nyílnak, mert ezzel is kevesebb erőszak jut a szexmunkásokra. 

Viszont ha venni nem is, megnézni valamikor biztos bárkinek lesz lehetősége ilyen babákat

Egy magyar csapat ugyanis egy Erotika Expo rendezésén dolgozik (eredetileg tavasz végére szánták, ez most a koronavírus-ügy miatt már biztosan csúszni fog). Ilyen egyébként 2012 óta nem volt Magyarországon, de szerintük elég fontos lenne, ugyanis a magyar társadalomban egyre inkább terjed a prűdség, hogy nem beszélünk róla, azt mutatjuk, hogy mi mennyire szentek vagyunk. Itthon igenis szüksége van az embereknek egy ilyen rendezvényre, ahol el tudják magát engedni, és láthatják a szexipar újdonságait.

Forrás: index.hu