Rengeteg a kérdés az erotikus munkát keresők körében, akik külföldön dolgoztak eddig

 megpróbálunk egy részükre választ adni ebben a cikkünkben 

Bár mindenhol ezt a kifezezést hallani erotikus és escort munka hirdetőoldalakon valamint ehhez kapcsolodó fórumokon, de nincs határzár. Rengeteg gép megy Budapestről és érkezik is vissza Budapestre, valamint rengeteg ember utazik ebben az időszakban is.

Egyedül annyival kell számolni, hogy 10 nap karantén vár azokra amagyar állampolgárokra, akik külföldről érnek haza Magyarországra - de ez is kiváltható, mivel mentességet kapnak a karantén alól, akik tudják bizonyítani, hogy az elmúlt 6 hónapban átestek a koronavírus fertőzésen.

Nem először futunk bele hasonló kérdésekre eddig rendszeresen utazó erotikus modellek és hostessektől:

Én tuti nem fogom magam beoltatni, de úgy hallottam, hogy 2021-ben már csak vakcinával lehet repülni. Max akkor majd megyek busszal.

Ez a vélemány, vagy inkább pletyka NEM IGAZ, még egy ország sem hozott ilyen határozatot. Ezt 1 db ausztrál légitársas találta ki (elméleti szinten), ami alapján végigsöpört többek közt a magyar médián is a hír, mintha ez már fix tény lenne.

Fontos, hogy tudd, a koronavírussal kapcsolatosan rengeteg a hamis információ. Egyáltalán nem biztos, hogy csak beoltva lehet 2021-ben utazni, de még így is lesz, akkor arról hivatalos tájékoztatás lesz időben, ez biztos. Akkor pedig még mindig el tudod dönteni, hogy szeretnél utazni.

Azonban az is lehet, hogy egyáltalán nem lesz semmiféle korlátozás, hiszen a végtelenségig nem lehet elnyújtani a ezeket az intézkedéseket.

A jelenlegi hivatalos nyilatkozatok alapján:

"A novemberben hatályba lépett intézkedésekkel sikerült kordában tartani a járvány terjedését. A szabályok jók, megfelelőek, így nem is változtatunk rajta, maradnak legalább március 1-ig. Akkor lehet szó lazításról, ha elegendő ember került beoltásra, vagy minimálisra csökken a fertőzöttek száma."

Tehát a kiutazásokra továbbra is az eddigi szabályok vonatkoznak: tulajdonképp bárhová lehet menni, ahol nyitva vannak a határok, azonban visszatérve Mo-ra kötelező a 10 napos karantén, amit két darab negatív PCR teszttel lehet kiváltani.

Egészen pontosan a hivatalos rendelet úgy szól, hogy "ha hazaérkezéskor magyar állampolgár esetében az egészségügyi vizsgálat fertőzés gyanúját nem állapítja meg, és a magyar állampolgár magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, 10 napra hatósági házi karanténban kerül elhelyezésre."

Lássuk, hogy jelenleg mely országokba lehet beutazni és milyen feltételekkel

  • Dubai

Érkezéskor be kell mutatni a 96 óránál nem régebbi negatív COVID-19 tesztet, illetve a Dubai repülőtéren érkezéskor is el kell végeztetni egy újabb tesztet.

  • Görögország

A repülőgéppel Görögországba érkezőknek – az eddig is kötelező PLF kitöltése mellett – a beutazástól számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR tesztet kell bemutatniuk.

Az angol nyelvű vizsgálati eredményen fel kell tüntetni a letesztelt személy nevét, valamint személyazonosító igazolványának, vagy útlevelének a sorszámát. A bemutatott negatív teszt ellenére előfordulhat, hogy a repülőtéren gyorstesztet végeznek el az érkező utasokon. Csak azoknak kell hatósági karanténba vonulni, akinek a gyorstesztje pozitív eredményt mutat.

  • Svájc

Nincs Magyarország a svájci "tiltó listán", így be lehet utazni, azonban bizonyos kantonokban teljes egészében tiltott a svájci erotikus munkák minden fajtája, van pedig ahol csak részlegesen, vagy nyitva tartási idő korlátozással.

  • Németország

Minden, január 31-ig érvényes korlátozást meghosszabbítottak február 14-ig Németországban. Az előzetes híresztelésekkel ellentétben nem állították le a helyi és a távolsági közlekedést és nem húsvétig hosszabbították meg a lezárást. A teljes országban zárva tartanak az erotikus munkahelyek.

Németországba minden 6 évnél idősebb személynek, aki a beutazását megelőző 10 napon belül a közegészségügyi RKI intézet definíciója szerinti rizikóterületen tartózkodott, a beutazásakor, de legkésőbb azt követően 48 órán belül egy írásos teszteredménnyel kell rendelkeznie német, angol, vagy francia nyelven.

  • Hollandia

Hollandia 2020. október 13-tól Magyarország teljes területét a jelenlegi helyzet miatt narancssárga kategóriába („csak feltétlenül szükséges utazás”) sorolta. 

A holland kormány döntése értelmében: 2021. január 23-tól 13 éves kortól a légi úton Hollandiába utazónak és Hollandián keresztül továbbutazónak a tervezett érkezést megelőző 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztről szóló papír alapú igazolást, illetve egy (4 óránál nem régebbi) gyorstesztet, valamint egy egészségügyi nyilatkozatot (‘health declaration form’)  kell bemutatni ahhoz, hogy felszállhasson egy Hollandiába tartó repülőgé repülőgép fedélzetére.

  • Nagy-Brittania

Január 18- án hajnali 4 órától az Angliába és a Skóciába történő beutazást negatív covid-teszthez kötik. A mintavételnek az indulást megelőző 72 órán belül kell történnie, az eredményt a határon be kell mutatni. Továbbra is kötelező 10 napos házi karantént írnak elő a Magyarországról beutazók számára.

  • Olaszország

Magyarországot jelenleg a “C” kategóriába sorolták, azaz a magyarországról érkező utasoknak a belépést megelőző 48 órán belül elvégzett PCR teszt negatív eredményét kötelesek bemutatni, ellenkező esetben belépésüket megtagadják.

  • Ausztria

A beutazási szabályokat módosító új rendelet szerint 2020. december 19-től Ausztriába magyar állampolgárok nem utazhatnak korlátozásmentesen (teszt és karanténkötelezettség nélkül).

A koronavírus-járvány megfékezését célzó intézkedések részeként január 15-étől kötelező előzetes elektronikus regisztrációval lehet csak belépni az országba.


Mikorra várható változás? Mi is csak remenykedünk a korai enyhítésekben...

Az előző év végén elkezdődtek az covid oltások, ami a mostani tervek szerint elméletben húsvétra már a tömeges szakaszba érkeznek.

Bízunk benne, hogy ennek hatására az európai majd a világ országai is egyre többet fognak tenni az újranyitással kapcsolatban.

A nyitás pedig magával hozhatja a szállodák, a légiipar, az erotikus munkák és a turizmus újraéledését is.