Az amszterdami vezetés úgy határozott, hogy megtiltja az ablakban magukat kínáló prostituáltak fotózását

"Amszterdam város vezetése, a prostituáltak védelmére hivatkozva, a város híres vörös lámpás negyedébe megtiltotta azt, hogy a bámészkodók fotózzák az ablakban helyet foglaló erotikus munkásokat."
A Hollandiai döntés a prostituáltak körében osztatlan sikert aratott. Sőt talán az elmúlt évek egyik legmeglepőbb döntését hozták a hatóságok a prostitúció mellett. Hollandia területén a prostitúció üzletág liberalizálva van, mert szerintük így jobban kezelhető, féken tartható. Hollandia élen jár a legalizálásban így ott a kábítószer használat is legális. Persze ezzel nem csak a lányok hanem maga az ország is gyarapszik.
"Amióta Hollandiában legalizálták a prostitúciót, az ország bruttó hazai össztermékének öt százalékát a hivatásos szexmunkások adják..." 

A prostituáltak ilyen kiemelt védelme ebben a szemszögből megvilágítva, máris értelmet nyer.

De nem csak ez vezette a város vezetés döntését, hanem az erotikus munkásokat, többen turisztikai látványosságnak, emléknek gondolva fotózgatták, és helyekén obszcén, sértő tartalommal illeték. A közrend megzavarása miatt, a döntés meghozása előtt, számos turistát és ittas egyént állítottak elő a hatóságok. Sok esetben pár kirakatot is betörtek, amit a bordélyházak nem néztek jó szemmel, ráadásul veszélyes a szexmunkásokkal szemben.
erotikus munka amszterdamban

Miért is kell a kirakat a holland utcákon?

A hollandiai erotikus munka törvényes, ám csak épületen belül, vagyis az utcán való prostitúció továbbra is tiltott. A kirakatokra azért van szükség, mert a bordélyházak az eladandó portékájukat, erotikus munkások beállnak a kirakatba, és ezzel csábítják be a klienseket.

Kemény büntetési tarifák a fényképezésért Amszterdam vörös lámpás negyedében

"Az idegenvezetők büntetése 170 euró, az utazást szervező irodát további 840 euróra büntetik."
A büntetési tételek elég magasa, sőt a csoportok létszámát is korlátozták. Egy-egy idegenvezető maximum 20 fős csoportot vezethet Amszterdam központjában található híres vörös lámpás negyedbe. Ezen felül regisztráltatni kell az idegenvezetőt is a hatóságoknál. A turistákat az idegenvezetők 23:00 óráig vezethetik utána tilos!
A bordélyházak kifejezetten örülnek a városvezetés döntésének, mert így nagyobb számban van potenciális vendég is, sőt egyes vélemények szerint:
"A betérő vendégek száma 30-50 százalékkal nőt április óta."
hollandiai erotikus munka

Könnyen elvehetik a gépeket..

A világon nincs még egy olyan belváros mint Amszterdamban a műemlék épületek vörös fényben úsznak, és a megvilágított ablakokban prostituáltak hada áll. Ezt mindenkinek egyszer látnia kell, még ha a fotózás tilos is.
A hatóság több fajta szankciót használ a legenyhébb a memóriakártya, illetve a fényképezőgép, telefon elvétele. Talán ezek a legenyhébb büntetések amit egy turista kaphat. A fényképezést a Holland hatóságok nagyon komolyan ellenőrzik, és nagy szigorral kezelik.

A Hollandiai erotikus munka és a prostituáltakat egy városban sem védik jobban mint Amszterdamban.

A RED-LIFE hirdetőoldalon számtalan hollandiai és amszerdami erotikus munka lehetőség elérhető számotokra.