A japán szexmunkások szerint a COVID-19 segélycsomag nem megfelelő, és nem egyértelműek a jogosultsági szabályok

Némi vita után az erotikus munkát végzők bizonyos feltételek mellett jogosultak az anyagi támogatásra - ezt a lépést egyes aktivisták a fejlődés jeleként fogadták egy olyan iparág számára, amely régóta szenved a társadalmi megbélyegzéstől.

Sok szexmunkás számára azonban a csomag kevésnek bizonyult - és a jogosultsági szabályai átláthatatlannak és korlátozónak tűnnek. Néhányan nem tudják, hogyan lehet igényelni az ellátásokat anélkül, hogy felfednék magukat és az erotikus munkahelyüket...

A prostitúciót Japánban bűncselekménynek minősítik - de a szexmunka egyes típusai mégis legálisak...

Amikor a japán kormány elkezdte összeállítani a segélycsomag rendszert, kizárta a felnőtt szórakoztató- és szexipar területén legálisan dolgozókat - ez kritikát vont maga után az aktivisták és az ellenzék tagjai részéről, akik a kirekesztést "foglalkozási diszkriminációnak" nevezték.

A tisztviselők megfordították az irányt, és bejelentették, hogy a javasolt terv magában foglalja azokat, akik legálisan dolgoznak a szexiparban. A kidolgozott irányelvek alapján a szexmunkával foglalkozó ügynökségek (escort munka ügynökségek, stb) és alkalmazottak támogatást kaphatnak, mindazok, akiknek otthonukban kell maradniuk gyermekükkel az iskola bezárása alatt. Így a szexmunkások is kérelmezhettek készpénzes segélyt, amely elérhető azok számára, akik a koronavírus miatt vesztettek jövedelmet.

test

Franciaországban az erotikus munkavállalók segélyt kaphatnak az államtól a Covid-19 járvány miatt

Érdekes Francia Covid-19 válságkezelés: az erotikus munkával foglalkozók 1500 euró

2020-04-29  EROTIKUS MUNKA BLOG

A probléma az, hogy (érthető oknál fogva) sok szexmunkás nem számol be erotikus munkájáról

...vagy teljes jövedelméről az adóbevalláson munkája jellege és a következményektől való félelem miatt. Még akkor is, ha szexuális munkájuk jogi keretek közé esik, a szégyen és a megbélyegzés átfogó érzése miatt sokan vonakodnak önmagukat szexmunkásként azonosítani a nyilvántartásban.

Ez a dokumentáció hiánya viszont megakadályozhatja őket abban, hogy pénzügyi támogatást kapjanak. Az alternatíva az lenne, ha beismernék az adójukra vonatkozó információk kihagyását, ami viszont következményekkel járhat.

 A segítség ellenére a hivatalosan dolgozók azt mondják, hogy a pénzügyi támogatás nem elegendő a megélhetésre. 

"Aggódom, hogy lesz-e lakhelyem, vagy találok-e munkát, hogy pénzt szerezhessek megélhetésért" - mondta Mika, egy helyi szexmunkás. "Természetesen aggódom az egészségem miatt, de most jobban aggódom a túlélésért."