Csatlakozz a TELEGRAM csatornánkhoz, ahol a legjobb hirdetéseket, legújabb híreket, illetve fontos információkat osztunk meg!

profile img
alert icon
Figyelem!
alert icon
Belépési adataid, a profilodat és a feltöltött kreditedet egyaránt használhatod az összes RED-LIFE hirdetőoldalon és támogató oldalainkon is (red-life.hu, erotikusmunka.info, erotikusmunka.net).

Csatlakozz a TELEGRAM csatornánkhoz, ahol a legjobb hirdetéseket, legújabb híreket, illetve fontos információkat osztunk meg!

2023-04-08
(frissítve 1 éve)
658
megtekintés

Svájcban mindig is virágzott az erotikus és escort munka, de mi a helyzet a román szexmunkásokkal

Svájcban mindig is virágzott az

Kizsákmányolás a részük a romániai szexmunkásoknak a 3 milliárd eurós svájci szexpiacon

A prostitúció szabályozása és a piacon dolgozók védelme egész Európában ellentmondásos kérdés. Svájcban virágzik a szexmunka, és a Romániából érkező szexmunkások bár papírforma szerint önként dolgoznak ezen a piacon, ki vannak szolgáltatva a striciknek és az embercsempészeknek. A Libertatea oknyomozó riportja a zürichi helyzetet mutatja be, ahol volt prostituáltakkal és a szexmunkásokat támogató civilekkel vették fel a kapcsolatot.A román Libertatea portál egy nemzetközi oknyomozó projektben vizsgálta meg, hogy mi történik azokkal a romániai nőkkel, akik Svájcban dolgoznak szexmunkásként. Svájc továbbra is az egyik olyan ország Európában, ahol a legengedékenyebbek a prostitúcióra vonatkozó törvények, ennek ellenére több tízezer nő, sokan Romániából gyakran üzleti csoportok és emberkereskedő hálózatok közötti partnerség révén kerülnek ide. A Libertatea az izzy Projects svájci újságíróival Zürichben vizsgálta meg a jelenség mértékét, közzétett anyaguk az EqualVoice projekt része, és a svájci szexmunkások sorsáról szól, akik közül sokan romániaiak.

Az üzletágat 2015-ben 3,5 milliárd svájci frankra (3,54 milliárd euró) értékelték

A prostitúciót az 1940-es évek óta legalizálták Svájcban és 1942 óta dekriminalizálták: ha önkéntesen végzik, önálló gazdasági tevékenységnek minősül. Az emberkereskedelem, a prostitúcióra kényszerítés és a futtatás legtöbb formája azonban továbbra is illegális. Az emberjogi szervezetek szerint, azonban mindezek a bűncselekménynek minősülő, prostitúcióhoz kapcsolódó tevékenységek továbbra is háborítatlanul zajlanak az országban.

  • Az emberkereskedelem áldozatainak száma Svájcban 2019 és 2021 között 50%-kal nőtt.
  • Csak 10 éve tiltották be a kiskorúak prostitúcióját: 2013-ig az egyetlen olyan európai ország volt, ahol legális volt fizetni a szexért egy 16 éves lánnyal. Ma már 18 év a minimális életkor.
erotikus munka svájcban

Az összes statisztika szerint Románia más közép- és kelet-európai országokkal, illetve Nigériával és Thaifölddel együtt a szexmunkások első számú származási országai közé tartozik. A románok vezetik a svájci állam védelme alá helyezett személyek listáját is, mivel a határokon átnyúló kerítőhálózatok életveszélyesen fenyegetik őket. De csak néhány száz nő áll védelem alatt, ami a jelenséghez képest elenyésző szám – állítják az emberkereskedelem elleni szervezetek.

Az Interpol vezetője, a német Jürgen Stock a Neue Zürcher Zeitungnak adott tavaly év végi interjújában arról beszélt, a bűnszövetkezetek gyakran kiskorú vagy alig 18 év feletti lányokkal látják el a svájci szexpiacot.

A svájci sajtó gyakran foglalkozik a kiszolgáltatott erotikus munkásokkal a médiában

„Az itteni emberek mégis úgy tesznek, mintha nem látnák. És ami még rosszabb, a rendőrség rendkívül toleráns. A pénzről van szó. Sok pénzről, pénzmosó hálózatokkal és rengeteg erőszakkal” – nyilatkozta Peter Widmer lelkész, aki feleségével, Dorothée-vel együtt a Heartwings nevű civilszervezet alapítója. Az egyesület 2008 óta támogatja a prostitúcióban dolgozó embereket.

„A vöröslámpás negyedekben dolgozunk, és minden nap találkozunk olyan emberekkel, akiknek összetört a szívük és összetörtek az álmaik. Logónk és a Heartwings név kifejezi hitünket abban, hogy a változás mindig lehetséges" – mondta a lelkész. A civil szervezet székhelye közvetlenül a Langstrassén található, amely Zürich vöröslámpás negyedének a főutcája. Az önkéntesek folyamatosan kapcsolatban állnak a szexmunkásokkal, akiknek segítséget, étkezési utalványokat, ruhákat és sokak számára akár új életet is kínálnak.

“Életemben először mondhatom, hogy békében vagyok” – mondja Maria a szervezet székhelyén. A román nő elmúlt 40 éves, és hosszú ideje dolgozik az utcán. “Olaszország, Spanyolország, Németország, így neveltem fel a gyermekemet. Most arról álmodom, hogy idehozom őt magammal.” Maria, egykori szexmunkás, most a Heartwings civil szervezetnél dolgozik: hosszú éveken át dolgozott az ágazatban Zürichben. ”A nyomás, hogy minden nap meg kell keresni a pénzt a szobára, megöl. Plusz a pénz, amiből megélj meg amit haza kell küldeni. Nem volt stricim, de gondjaim voltak a hálózatokkal. Nem akarok többet beszélni erről."

Több százezer dolláros erotikus szolgáltatásokkal
2022-02-08
( 1 éve )
519
megtekintés

Több százezer dolláros erotikus szolgáltatásokkal kapcsolatos számlákat számolt fel kiadásként egy volt svájci bank igazgató

A Raiffeisen Bank vezetőjeként számolt el szinte mindent üzleti kiadásként Pierin Vincenz Nem volt szívbajos a volt svájci bank igazgató, hiszen a minden napos sztriptíz...


Még 2023-ban is gondok okoznak a stricik, akik erőszakkal vagy loverboy módszerrel használják ki a szexmunkásokat

A svájci oknyomozó újságírók helyszíni dokumentációja szerint a kerítő és futtatóhálózatok lányok ezrei fölött uralkodnak, bár azok papíron függetlenül dolgoznak. Elméletileg fizetik a bérleti díjat, az adókat, és a törvények védik őket. Valójában – állítják a Heartwings tagjai – hálózatok által koordinált és kizsákmányolt nőkről van szó, a társadalom pedig nem vesz tudomást arról, hogy mi zajlik.

15 000 frank havonta egyetlen lakás bevétele, ahol a lányok dolgoznak

Egy ilyen rendszerben Maria naponta akár 150 frankot is fizetett a bérleti díjért, egy ügyfél díja pedig 50 franknál kezdődött fél órára. ”Te is számolsz, minden nap. Amikor 20 éves vagy, persze, könnyebb, de ahogy öregszel, nagyon nehéz lesz. A lányok hárman, négyen, öten élnek egy lakásban, ahová az ügyfelek járnak. Szét vannak szórva Svájcban, egyik helyről a másikra ugrálnak. A lakás tulajdonosai napi 500 svájci frank bérleti díjat vesznek fel, havonta pedig 15 000 franknak megfelelő összeget kapnak. Óriási, 8-10-szeres jövedelmet. Ők nem csak ingatlankereskedők, hanem valójában kizsákmányolók." - erről Maria szerint gyakran még a rendőrség sem akar tudni.

szexmunkás svájcban

Maria most már a Heartwings alkalmazásában áll. Elvégezte a takarítói tanfolyamot, van diplomája – mondja büszkén. És van lakcíme egy, a szervezet által biztosított lakásban. Munkaidőben németórákat vesz, hogy teljes mértékben beilleszkedjen a svájci társadalomba. Ez az első alkalom az életemben, hogy jól érzem magam – ismételgeti Maria.

„Az állatokért lobbicsoportok alakultak a parlamentben, ez nagyon jó. De az emberkereskedelem áldozatául esett lányok számára nincsenek lobbicsoportok. Ellenkezőleg, itt ennek a rendszernek a fenntartásáért lobbiznak, amely csak itt Zürichben több százmillió eurót termel bizonyos érdekcsoportoknak” – mondták el az érintettek a román újságírók kérdésére.

Peter Widmer, a Heartwings vezetője is rámutatott: „Ha bántalmazol egy állatot, a rendőrség azonnal jön, de ezek a nők segítség nélkül maradnak, mert a rendőrség szemet huny.”

A skandináv modell, amely több európai országban is bizonyította hatékonyságát

Az újságírók szerint az emberi jogi szervezetek, a rendőrség, a jogászok és a tudósok tevékenysége egyrészt gyakran kimerül azon személyek keresésében, akik a háttérből irányítják és futtatják a prostituáltakat, másrészt gyámkodnak a prostituáltak felett, amivel cselekvésképtelen kiskorúvá degradálják őket.

Az úgynevezett skandináv vagy északi modell, amely a keresleti oldal teljes tiltását vezette be, míg a másik (legális modell) a prostitúció intézményét a teljes legalitás talajára helyezi – utóbbit Nyugat-Európa több országában (pl. Svájcban, Németországban, Hollandiában) is alkalmazzák jelenleg is.

A hivatalos svájci álláspont szerint a szexmunka minél láthatóbb, annál biztonságosabb. Nem tartják jó irányelvnek tovább szabályozni a prostituáltakat, akik szerintük saját döntésből választották ezt a munkát. Sőt, azt mondják, hogy hiába is akarnánk korlátozni őket, attól még nem lesz kevesebb a kereset és a kínálat, csak átláthatatlanabb lesz a szexpiac.

Kinek jó és ki ellenzi a szexboxokat Svájcban? Valóban segítik az erotikus munkát végzőket?

Elméletben a zürichi drive-through szexboxok úgy hangzanak, mint egy szuper megoldás azoknak, akik erotikus munkát végeznek Svájcban. A zuhanyzókkal és biztonsági riasztóval felszerelt, éjszakánként pár frankért bérelhető helyiségek hatékony, megfizethető és biztonságos módszernek tűnnek a szexmunkások számára, hogy megvédjék magukat és üzletüket anélkül, hogy félniük kellene az erőszakos striciktől. Két hónappal a létrehozásuk után a szexboxokat valóban mindenki nagy sikerként ünnepli.

Mindenki, kivéve azokat, akik ténylegesen használják őket.

Ma Svájcban több mint 20 000 regisztrált szexmunkás él, akik a számos vöröslámpás negyed, privátház, FKK club, Laufhaus, szalon, villa, bordélyház egyikében vagy az utcán gyakorolják hivatásukat. Természetesen, mint Svájcban minden, ez a munka is szigorúan szabályozott és aprólékosan megszervezett.  • A prostitúció nem csak legális, de egyfajta önálló gazdasági tevékenységnek is számít - ugyanúgy megadóztatják és szabályozzák, mint bármely más iparágat Svájcban.
A szexmunkásoknak egészségbiztosítással és munkavállalási vízummal kell rendelkezniük, hogy a kormánytól a szükséges engedélyekért folyamodhassanak. A legfontosabb, hogy a szexmunkásoknak nyilatkozniuk kell arról, hogy önként lépnek be a pályára; minden más emberkereskedelemnek minősül.

Erotikus munka
videó hirdetések

Hasznosinformációk

számokban (statisztikák 1 hó - 3 hó -1 év)
Források: Google Analytics és webmestereszközök
17 114 +23%

egyedi magyar felhasználónk 75183 alkalommal használta a hirdetőoldalt az elmúlt hónap során!

36 658 +11%

alkalommal kattintottak ránk és 277527 alkalommal jelentünk meg a Google-ban összesen az elmúlt 3 hónap során!

149 161 +8%

alkalommal kattintottak ránk és 1100396 alkalommal jelentünk meg a Google-ban összesen az elmúlt 1 év alatt!

Alapfogalmak

Az erotikus munka olyan 18 éven felüli nők és férfiak által végzett munka, amikor vagy a szexmunkás a SAJÁT AKARATÁBÓL szexuális szolgáltatást végez pénzért vagy egyéb ellenszolgáltatásért, ezt hívjuk szexmunkának és rendszerint privát lakásokban, erotikus szalonokban, stúdiókban és éjszakai klubokban végzik, de manapság az escort munka is ide tartozik már. Az erotikus munkákhoz tartoznak olyan álláslehetőségek is, amikor szexuális szolgáltatás NEM TÖRTÉNIK, ezt hívjük szexmentes munkának, rendszerint a masszázs munka, sztriptíz táncos munka, hostess munka és webkamerás munka tartozik ebbe a kategóriába.

A legtöbben azt hiszik, hogy az escort munka egyértelműen szexmunkát jelent, pedig igazából személykísérés a jelentése, azaz az escort lányok szolgáltatásait olyan magányos, vagy szórakozni vágyó gazdag férfiak használják, akik magányosak és barátnőt szeretnének bérelni rövid távra. Az escort munka rendszerint drága szállodákba történik, amit outcall-nak nevezünk, mert ez esetben a vendég a hotelszobájába rendeli meg a társaságot. Léteznek VIP, vagy High Class escort lányok, akik kifejezetten drágák és csak a felső tízezer tudja megfizetni a szolgáltatásaikat, melyek közé tartozik többek közt a 'GFE, azaz barátnő élmény', ami azt jelenti, hogy az escortlány úgy viselkedik a vendéggel, mintha az igazi barátnője lenne.

Erotikus masszázs munka minden olyan erotikával fűszerezett, de masszázs jellegű állásajánlat, ahol a masszőr lányok a masszázson kívül extra szolgáltatást is nyújthatnak (kézi levezetés), de ez nem feltétlenül jellemzi ezeket a masszázs munkákat! Több típusát különböztetjük meg legyen szó a klasszikus sportmasszázsról, ami teljesen szexmentes, illetve erotika mentes munka, viszont a Red-Life oldalain általában a tantra masszázs munkával találkozol, ami egyfajta tantrikus élményt biztosító masszázs szolgáltatás, úgy is hívják, hogy a lélek érintése a testen keresztül! Minden esetben jelentkezéskor kérdezz rá a konkrét munkakörre, milyen masszázsról van szó és mik az elvárt szolgáltatások, így Te döntheted el, hogy mit vállalsz be!

Megbízható hirdetőoldal

Független és pártatlan hirdetőoldalként működünk és maximálisan ellenőrizzük az összes bekerülő tartalmat (hirdetések, hirdetők, fórum)

Legtöbb regisztrált tag

Jelenleg 81305 aktív regisztrált tagunk van és havonta 953 új felhasználóval bővülünk, akik mind erotikus munkát keresnek vagy kínálnak. Csatlakozz Te is hozzánk!

100% diszkréció és biztonság

Maximális diszkréciót és biztonságot kínálunk a jelentkezőknek és hirdetőknek is. Számtalan biztonsági és ellenőrző funkciót használunk ennek érdekében.

Ellenőrzött, valós munkaajánlatok

Minden munkaajánlatot azonnal és szigorúan ellenőrzünk és kiszűrjük a valótlan, vagy gyanús hirdetéseket, mielőtt megjelennek az oldalon! Számunkra a Te biztonságod az első!

Hasznos hírek és funkciók

Hasznos és fontos információkkal szolgálunk az erotikus munka világából és kiváló funkciókat kínálunk a munkát keresőknek vagy kínálóknak is. Regisztrálj és jelentkezz be mindig!

Ellenőrzött / Nem ellenőrzött

3 féle jelvénnyel jelöljük az egyes hirdetések, hirdetők minősítését, melyek megjelennek a hirdetések kontakt dobozában, az összes hirdetés lista nézetében és a hirdető profilján is!

Regisztráció

Válassz egyedi felhasználónevet és számodra könnyen megjegyezhető jelszót. E-mail címed pontosan írd be, mert oda küldjük regisztrációs adataidat.

Felhasználónév

jelszó

jelszó újra

E-mail cím

Telefonszám

(nem kötelező)

vagy
azonnali belépés a közösségi oldaladdal
Már van felhasználói fiókod?
Jelentkezz be itt!
reg form userimg
reg form userimg
reg form userimg
reg form userimg

Már 81 304 felhasználónk van

Válassz egyedi felhasználónevet és számodra könnyen megjegyezhető jelszót. E-mail címed pontosan írd be, mert oda küldjük regisztrációs adataidat.

  • A fórum használata
  • Privát üzenetküldés a regisztrált tagok között
  • Kedvencekhez adás, hirdetésfigyelő
  • Gyorsított jelentkezés, elérhetőségeid automatikus kitöltése
  • Elérhetőségek lekérése ingyenes apróhirdetésből vagy felhasználó adatlapjáról
  • Titkos munka és hirdetési ajánlatok
  • Rejtett jelentkezők felfedése
A weboldalon található tartalmak, képek és szövegek erotikus jellegűek is lehetnek és kizárólag felnőtt látogatók számára készült, így a feltöltött tartalmak egyesek számára sértőek lehetnek. Az oldalon lévő tartalmakat felhasználóink helyezik el, így ezekért ők vállalják a felelősséget. Amennyiben nem múltál el 18 éves (egyes országokban 21 éves) vagy az oldal használata számodra jogszabályellenes, illetve sértő, akkor kérjük hagyd el az oldalt.
A TOVÁBB gomb megnyomásával belépsz az weboldalra és egyidejűleg kijelented, hogy betöltötted a 18 évet, illetve engedélyezed a cookie-k használatát a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.
Elfelejtetted a jelszavad?

Írd be a regisztrált e-mail címedet és kattints az 'Elküldöm' gombra! E-mailben kapsz tőlünk egy link-et, amire kattintva beállíthatod az új jelszavadat és azonnal beléphetsz!