Nemcsak erkölcstelen, hanem már illegális is szex közben levenni az óvszert

Kalifornia kormányzója elfogadta azt a törvényt miszerint mostantól szexuális bántalmazásnak minősül, ha valaki szexuális aktus, vagy erotikus munka végzés közben közben úgy veszi le az óvszert, hogy azt a másik féllel elötte megbeszélte volna. Ezzel Amerikában Kalifornia lett az első állam, amely illegálisnak minősítette az stealthingként is mondott cselekedetet. Ez a probléma ismert volt már régen de jogilag sehol sem szabályozott, ezért itt volt az ideje lépni az ügyben. Nyilvánvalóan nagyon veszélyes az ilyen jellegű cselekmény szexuális aktus közben, hiszen bármilyen nemi betegség könnyedén fertőzheti meg a másik felet. 

Maxine Doogan harminc éve erotikus munkából él és ő volt az első ismert "áldozata" a jelenségnek. 

Történt ugyanis, hogy az egyik kliense, (a nő tudta nélkül) ugyanezt tette meg vele.

A szexmunkásként dolgozó nő azonnal teszteltette magát, félve a nemi uton terjedő betegségektől, majd sajnálatos módon 6 héttel később abortuszra kellett mennie emiatt, ami 300 dollárjába került. A beavatkozás után 1 hónapig dolgozni sem tudott.

Kiderült, hogy nyomasztóan gyakoriak az ilyen esetek a statisztikák szerint.

Egy 2019-ben készült felmérés szerint a 21 és 30 év közötti nők 12 százalékával megtörtént, hogy partnere a belegyezése nélkül vette le az óvszert szex közben. Egy másik, szintén 2019-es tanulmányban pedig a megkérdezett férfiak 10 százaléka vallotta be, hogy ő is követett már el ilyesmit.

kalifornia óvszer törvény

A képviselőnő, Cristina Garcia ismertette a törvényjavaslatot, miután két korábbi kísérlet kudarcot vallott a stealthing törvény elfogadására!

Az erotikus munkák végzése közben is történhetnek ilyen esetek, így mindig legyetek figyelmesek és óvatosak.