Folyamatosan követjük a kedvelt országok híreit, de egyelőre az erotikus munkahelyek sorsáról még nincs fix információ

Ahogyan azt a hasznos cikkünkben is folyamatosan megírjuk, a legkeresettebb országok (úgy mint Svájc, Ausztria és Németország) helyzete napról napra változik. Enyhítést követ szigorítás és fordítva. Amíg az egyik országban (részlegesen) működhetnek az erotikus munkahelyek, addig a másik kettőben még csak kilátásban sincs róla hír.

Mint azt már tudjuk, március 8-tól Németországban újabb enyhítések várhatóak, ami érinti a testközeli szolgáltatásokat is, úgy mint a kozmetikát, masszázst, stb - tehát maszk nélkül végezhető tevékenységeket - így jogos a kérdés, hogy akkor mi lesz az erotikus munkákkal.

Az eredeti határozatból kiderül, hogy a maszk nélküli tevékenységekhez csupán egy friss negatív tesztre van szüksége a vendégeknek, így bízunk benne, hogy ezzel a módszerrel a szexmunkások is újra ott dolgozhatnak ahol szeretnének.

Az első hullámban Svájcban volt erre precedens, hogy csak úgy lehetett a vendégeknek erotikus szoláltatást igénybevenni szalonokba, bárokba, stúdiókba stb, hogy minden elérhetőséget és adatok megadtak. Ezt egyébként a helyi hatóságok folyamatosan ellenőrizték is, véletlenszerűen hívtak fel telefonszámokat a listáról. 

Azok a vendégek akik megtagadták az információk kiadását, nem vehettek igénybe semmilyen szolgáltatást

Bár a németországi értékekhez képest Ausztriában kétszer olyan magas a vírus előfordulási aránya azonban két és fél héttel ezelőtt mégis az üzletek, iskolák, fodrászatok és kozmetikai szalonok nyitása mellett döntöttek. Mivel tovább nőttek a számok, így nem kizárt egy újabb teljes lezárás. Az államfő szerint sajnos nem zárható ki ez az opció sem, hiszen ez a járvány hullámokban érkezik.

Szerencsére maradt pár olyan svájci kanton, ahol továbbra is dübörög az erotikus munka, sőt ahogy hallottuk, rekordokat döntenek a lányok keresetet illetően - nem véletlenül.

Mivel sokan bezártak, így kevesebb választási lehetősége maradt a szórakozásra vágyó férfiaknak.

A Szövetségi Közegészségügyi Hivatal (BAG) szerint Magyarország továbbra sem minősül kockázatos országnak, ami azért jó hír, mert a megszokott magánbuszos utazás működhet továbbra is karantén-kötelezettség nélkül.

Azonban minden repülővel utazónak kötelező negatív PCR-teszteredményt  bemutatnia mielőtt felszállna a repülőgépre Svájcba. A teszt nem lehet régebbi 72 óránál. A PCR-tesztek mellett a gyors antigéntesztet is elfogadhatják, amely az induláskor nem lehet 24 óránál régebbi.

Szintén március 8-án kezdődhet a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítése Angliába, ami a jelen helyzetre való tekintettel sok lánynak új úticpél lett. A brit felnőttek harmada máris be van oltva, így azért ott nagyobb esély van a tényleges nyitásokra.